Mijn oma als inspiratiebron

post afbeelding

Auteur: Charley Beerman (Mede oprichter KiesvoorjeZorg.nl)

Af en toe eenzaam
Zo’n twee jaar geleden was ik op bezoek bij mijn Oma. Mijn Oma was op dat moment 94 en nog bijzonder scherp van geest. Het lichaam laat het alleen zo nu en dan een beetje afweten. Omdat mijn Opa een aantal jaren geleden is overleden en een groot deel van haar vrienden en vriendinnen ook zijn overleden, merkt zij dat het af en toe toch wel wat eenzaam is zo in haar eentje. Dit onderwerp kwam dan ook aan de orde bij mijn bezoek aan haar.

Rondje langs instellingen
Wij bespraken de mogelijkheid van een verhuizing naar een ouderenzorginstelling. Mijn Oma woont in Rotterdam, dus daar zouden er vast wel een aantal in de buurt zijn. Ik pakte mijn iPad en was van plan om even snel een aantal instellingen te bekijken. Niets bleek minder waar! Een verschrikkelijke brei van onleesbare websites! Websites van instellingen waar geen touw aan vast te knopen was, vergelijkingssites met verouderde informatie en ga zo maar door. Er zat niets anders op dan in de auto te springen en samen met mijn Oma een rondje langs al deze instellingen te maken om een beetje een indruk te krijgen over de mogelijkheden.

Ouderen en internet
Dat moet veel makkelijker kunnen dacht ik. Het verwonderde mij dat het totaal normaal is om een reis te boeken naar een ver oord en dan even een oriënterende zoektocht online uit te voeren. Ook bij het reserveren bij een restaurantje is het heel eenvoudig om vast online een indruk van het interieur te krijgen. Hoe is het dan mogelijk dat bij een sterk groeiende vergrijzing en sterke internet adaptie onder ouderen, het zo lastig is om je normaal te kunnen oriënteren op ouderenzorg?

Vergelijkingssite zorg
Na dit te hebben ontdekt, heb ik dit verhaal verteld aan twee goede vrienden. Al snel kwamen wij tot de conclusie dat hier een schone taak voor ons was weggelegd. Wij gingen deze markt wel eens even volwassen maken! We hebben onderzoek gedaan naar de manier waarop ouderen zich oriënteren en hebben een website gebouwd waarbij we rekening hebben gehouden met de resultaten uit dit onderzoek. Wij besloten om niet alleen een goede vergelijkingswebsite te maken voor Ouderenzorg, maar om de hele zorgmarkt vergelijkbaar te maken per ‘zorgcategorie’.

Missionarissenwerk
Op 11 januari 2013 zag KiesvoorjeZorg.nl het levenslicht. Natuurlijk hadden wij verwacht dat alle zorgaanbieders zich onmiddellijk zouden aanmelden en met veel enthousiasme alle informatie die zij over hun instelling kwijt konden zouden plaatsen. Dat viel zeker in het begin een beetje tegen. Het bleek behoorlijk missionarissenwerk te zijn om alle zorgaanbieders ervan te overtuigen dat zij echt goed moeten gaan ‘communiceren’ met de doelgroep.

Helpen bij zoektocht
Nu we bijna een jaar live zijn, kunnen we stellen dat we een behoorlijk aantal zorgmarkten inzichtelijk hebben gemaakt en dat wij al heel veel mensen kunnen helpen bij de zoektocht naar een geschikte zorgaanbieder. Wij houden vol en zullen ook de komende jaren steeds meer zorginstellingen overtuigen van het belang van zichtbaarheid. Uiteindelijk is dit natuurlijk niet alleen prettig voor de zorgbehoevenden, maar levert het ook extra klandizie op voor de zorgaanbieders zelf!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ontzeggen we onszelf zorg?

Door Sandra Djukanovic-Wolbers

Geld speelt (nog) geen rol

Door Toine van Heesch

Vrijheid is het allerbelangrijkste

Door Wanda de Kanter

Reageer op dit bericht