Mijn seksleven nu ik ziek ben

post afbeelding

Je voelt je onaantrekkelijk en allesbehalve energiek. Je gezondheid gaat achteruit en alles wat je doet kost je veel moeite. Seks is iets waar je amper of nooit aan denkt. Je verlangt er niet eens meer naar.

Seksueel onaantrekkelijk

Ondanks dat je niet meer naar seks verlangd is het je seksleven waarover je piekert. Het feit dat je partner je misschien niet meer aantrekkelijk vindt nu je ziek bent en daarom misschien geen seks meer met je wil is onverdraaglijk.

Praten over seks tijdens ziekte

Alles draait om je gezondheid het is heel normaal dat je seksleven naar de achtergrond verdwenen is. Voor een partner is het een lastige situatie omdat hij/zij misschien niet weet hoe ermee om te gaan en bovendien voelt dat je geen behoefte meer hebt aan seks. Seks is als een partner ziek is niet het belangrijkste. Belangrijk is erover te praten en vooral vertellen dat je je niet meer aantrekkelijk voelt. Zelf heb ik veel gesproken over dit onderwerp met de coaches op Mediumchat.nl. Zij luisterden, dit gaf mij rust. Daarnaast zijn er veel consulenten met seks- en lifecoach ervaring.

Opnieuw leren liefhebben

Als je al geruime tijd niet met je partner gevreeën hebt omdat je ziek bent wordt het steeds moeilijker om het initiatief te nemen en weer te gaan vrijen. Hoe langer jullie het uitstellen hoe moeilijker het zal zijn. Als een stel een paar jaar niet met elkaar gevreeën heeft door een ziekte zullen ze moeten leren hoe ze elkaar weer seksueel kunnen bevredigen.

Schaamte en angst

Het is mogelijk dat de zieke partner zich schaamt en de gezonde partner bang is zijn of haar partner pijn te doen tijdens het vrijen. Spontane ongeremde seks is misschien niet meer mogelijk maar er zijn oplossingen. Als een partner zich schaamt kan het licht uit of de verlichting kan aangepast worden door een dimmer. De partner die bang is zijn of haar partner pijn te doen tijdens het vrijen zou het de eerste keren bij strelen en knuffelen kunnen houden.

Seksuele herinneringen

Het is mogelijk dat vrijen te pijnlijk is voor de zieke partner en de kans dat jullie seksleven weer verdwijnt is dan groot. Om ook op seksueel vlak dicht bij elkaar te zijn en te blijven zouden jullie kunnen proberen naast elkaar te gaan liggen. Elkaar zachtjes strelen en herinneringen ophalen over vrijpartijen in het verleden. Het is een andere manier van seks hebben maar zeker niet minder opwindend.

Vrijen laat stress verdwijnen

Spanningen en stress verdwijnen als we voelen dat we worden bemind. We ontspannen en vergeten onze zorgen, al is het maar voor even. Een wilde sekspartij is niet meer mogelijk maar elkaar beminnen op een andere manier kan wel. Natuurlijk is het in het begin even wennen, het nieuwe seksleven maar het is de moeite waard om het te proberen.

Nieuwe seksleven visualiseren

Als jij nog niet met je partner over jullie seksleven wilt of kunt praten en ook niet het initiatief kunt nemen om een voorzichtige ‘vrijpartij’ te proberen kun je jezelf voorbereiden door te visualiseren. Voordat je gaat slapen stel je je voor dat je heel dicht tegen je partner aan ligt. Zie jezelf tegen zijn of haar lichaam aan liggen en voel hoe vertrouwd het voelt. Nu voel je zijn/haar vingers zachtjes strelend door je haar naar je nek gaan. Richt je op je ademhaling, voelt het fijn?

Fantasie verwerkelijken

Fantaseer iedere avond een paar minuten over de aanrakingen van je partner. Begin eerst met delen van je lichaam waar je je goed bij voelt en je niet voor schaamt. Visualiseer minimaal 30 dagen een paar minuten voor het slapen gaan de zachte strelingen van je partner. Gun jezelf de liefkozingen en geniet!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht