Minder bekende invloeden op de gezondheid

post afbeelding

Dat je gezond moet eten en voldoende moet bewegen voor een goede gezondheid is wel algemeen bekend. Dat een goede gezondheid niet alleen van eten en bewegen afhangt, dat is vaak juist wat minder bekend. Er zijn allerlei factoren die een grote rol spelen op hoe gezond je bent en hoe je je voelt. De mate waarin je seks hebt bijvoorbeeld. Of de manier waarop dat gaat. Maar ook hele andere zaken, zoals bijvoorbeeld je sociale contacten, kunnen een rol spelen. Het is belangrijk om dit eens nader te onderzoeken.

Gezondheid in bed

Een belangrijke factor voor de gezondheid is het gezonde seksleven. Het is aantrekkelijk om te weten hoeveel dit bijvoorbeeld kan doen voor de mate van ontspanning. Daarnaast is het ook zo dat dit allerlei lichamelijke voordelen heeft. Het is lang niet altijd zo dat iedereen de juiste bedpartner kan vinden. Dan is het goed om te weten dat ook speeltjes een grote rol kunnen spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanschaffen van de beste vibrator. Ook hier is veel mee te bereiken. Dat maakt het nog iets aantrekkelijker.

Een goede sociale kring

Een goede sociale kring is ook belangrijk voor de gezondheid. Zo is bijvoorbeeld bekend dat juist op de plekken op de wereld waar de mensen het oudst worden ook de sociale kringen het best op orde zijn. Wanneer je zorgt dat je genoeg vrienden en bekenden om je heen hebt die voor je zorgen en die je ook vertrouwt, dan zal dat ervoor zorgen dat je alleen maar beter in je vel komt te zitten. Het is de manier waarop je kan zorgen dat je het leven wat positiever in kan zien.

Een doel in het leven

Het is belangrijk om ook op latere leeftijd op zoek te blijven gaan naar doelen in het leven. Wanneer je iets hebt om naartoe te leven, dan zorgt dat ervoor dat jouw gezondheid alleen maar in betere staat blijft. Dit is bijvoorbeeld ook te zien bij mensen die al wat minder goed in gezondheid zijn. Vaak helpt een doel hebben ze om nog door te vechten. Daarna wordt het dan minder. Het is goed om te weten dat dit zelfde principe ook opgaat voor gezonde mensen.

Af en toe een slokje

Wetenschappelijk is er nog wel wat discussie over. Toch lijkt het erop dat ook een gematigd nuttigen van alcohol een grote rol kan spelen in de goede gezondheid. Mensen die dagelijks een glas drinken, staan er over het algemeen beter voor. Wel is het belangrijk om daarbij te benadrukken dat het om dagelijks een glas gaat. Dus niet om heel veel alcohol en ook niet om het opsparen van 7 glazen voor de vrijdag of de zaterdag. Iedere dag wat wijn kan echter wel werken.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht