Mobiliteit & gezondheid bij senioren: dit zijn de meest voorkomende gezondheidsklachten

post afbeelding

Ouder worden heeft over het algemeen veel voordelen. Je hoeft niet meer te werken, kunt lekker veel reizen en allerlei leuke dingen doen. Maar soms laat de gezondheid het even afweten. En dat is natuurlijk minder prettig. Gelukkig kunt u daar zelf ook het een en ander aan doen. In deze blog zetten we de meest voorkomende gezondheidsklachten op een rij en wat u kunt doen om deze te voorkomen.

Hart- en vaatziekten

Met stip op nummer één staan de hart- en vaatziekten. Vaak gaan deze ook gepaard met een verhoogde bloeddruk. Na verloop van jaren raken de aderen verstopt of leidt de hoge bloeddruk tot hartklachten. Dit kunt u voorkomen door te sporten en regelmatig te bewegen. Maak elke dag een wandeling of ga even boodschappen doen. Eet gezond en gevarieerd en stop zo mogelijk met roken. U kunt ook zelf een bloeddrukmeter kopen. Zo kunt u deze zelf dagelijks controleren.

Mobiliteitsklachten

Een andere veelvoorkomende klacht heeft betrekking op de mobiliteit. Naarmate we ouder worden, krijgen we vaak last van onze heupen, knieën en andere gewrichten. Ook hebben we soms last van osteoperose, reuma of artritis. Allemaal gezondheidsklachten die de mobiliteit beïnvloeden. Tegen osteoperose, reuma en artritis helpt glucosamine met haaievinnenkraakbeen vaak goed. U kunt ook mobiliteitshulpmiddelen zoals een scootmobiel of rollator kopen. Of bepaalde aanpassingen in huis aanbrengen zoals drempelhulpen en beugels. Voldoende bewegen is daarnaast ook zeer belangrijk bij deze klachten.

Beroerte

Op nummer 3 bevindt zich de beroerte, oftewel een hersenbloeding veroorzaakt door een propje in de hersenen. De gevolgen zijn zeer afhankelijk van de grootte van de bloeding en de locatie. Vaak is er grote kans op volledig herstel na revalidatie. Belangrijk om te weten is dat revalidatie na een beroerte niet meer in het basispakket van de zorgverzekering zit. Hiervoor moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Wel zo handig om dit te doen omdat de kosten voor revalidatie vaak zeer hoog zijn. Een beroerte kun je voorkomen door gezond te eten en stress te vermijden.

Dementie

Ook ziektes zoals Alzheimer en dementie komen veel voor naarmate we ouder worden. Een zeer hoog percentage van alle ouderen krijgt op latere leeftijd te maken met deze klachten. Geheugentraining zoals bijvoorbeeld geheugenspelletjes of puzzels kunnen daarbij preventief helpen. Maar ook zware metalen schijnen een rol te spelen bij deze ziektebeelden. Dit is echter nog niet wetenschappelijk bewezen. Zware metalen kunnen uit het lichaam gezuiverd worden met water met verse peterselie of met verse koriander.

Gezichts- en gehoorverlies

Vrijwel alle ouderen krijgen te maken met slechter zien en horen. Voor deze klachten bestaan er gelukkig goede oplossingen. Het is ook normaal dat je gezichtsvermogen wat achteruit gaat naarmate je ouder wordt. Wanneer er gehoorverlies optreedt dan is dit meestal aan beide oren. Een goed gehoorapparaat is dan een goede oplossing. Begin niet te vroeg met een bril of gehoorapparaat want de ogen en oren wennen eraan. Vaak gaat het dan nog sneller achteruit.

Kanker

Kanker is na hart- en vaatziekten de nummer 2 qua ziektebeelden onder ouderen. Vaak ontstaat de kanker op latere leeftijd en is deze niet altijd meer goed te behandelen. Om kanker te voorkomen is een gezond leefpatroon belangrijk evenals het vermijden van stress. Zorg voor een alkalische basis in je lichaam in plaats van verzuring. Dit kun je doen door zoveel mogelijk alkalische voedingsmiddelen te eten.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Je verslaving verslaan

Door Redactie

Hoe bespaar je tijd ’s ochtends?

Door Redactie

Hoe revalideer je van een knieoperatie?

Door Redactie

Waarom een koolhydraatarm ontbijt?

Door Redactie

Reageer op dit bericht