Modetips voor curvy vrouwen

post afbeelding

Om in de smaak te vallen is het vaak nog de norm dat een vrouw slank of, volgens de nieuwste trend, zelfs afgetraind is. Dit nogal stereotype en in ieder geval verouderde wereldbeeld is helaas nog altijd wijdverspreid.

Wie een paar kilootjes meer weegt en voortdurend hoort dat dit niet goed is, gaat dat op een bepaald moment ook geloven; hoewel dit natuurlijk vaak onzin is. Je kan en mag gerust volslank zijn en zelf bepalen hoe je daar mee omgaat. Straal uit dat je trots bent op je ‘maatje meer’.

Curvy modellen

Ook al is de mode-industrie voor een deel medeplichtig aan de slankheidsnorm, de laatste jaren is er gelukkig wel sprake van een zichtbare verandering. Zo zijn er reeds enkele campagnes met ‘curvy modellen’ en zijn er steeds meer iets vollere vrouwen in de bladen en online te zien. In plaats van kleding in de vorm van de bekende aardappelzakken, is er nu ook eindelijk kleding die uw figuur op de juiste plaatsen benadrukt en tevens ‘probleemzones’ verdoezelt op die manier dat jij je prettig voelt.

Hierna 5 tips waarmee je dit effect nog verder kan versterken.

Trek een wijdere broek aan

Een iets bredere pasvorm van de broek, bijvoorbeeld een jeans in een comfortabele boyfriend snit, laat je benen er slanker uitzien en benadrukken minder de ‘problematische’ zones, maar worden subtiel verborgen. Als je voorkeur uitgaat naar een smaller model, kies dan voor lichtere kleuren.

Straal in een bloes met V-hals

Bloezen met een V-hals zijn eveneens om verschillende redenen aan te bevelen. Enerzijds laten ze je slanker lijken, anderzijds benadrukken ze je decolleté. Een zelfde effect bereik je wanneer je de twee bovenste knopjes van een gewone bloes openlaat. Je verlegt de accenten.

Probeer eens een wikkeltop

Tops die je rond je lichaam wikkelt, vallen over het algemeen heel mooi en zijn prima geschikt om het ongewenste kilootje hier en daar te verdoezelen. Door de diagonale structuur die door het wikkelen ontstaat, wordt er bovendien een extra optisch slankheidseffect gecreëerd.

Draag die hakken gewoon

Schoenen met een hak laten je benen er beduidend langer en slanker uitzien. Het hoeft niet eens een naaldhak te zijn, daarmee kan lopen zelfs een risicovolle onderneming worden; ook met een gewone blokhak kan het gewenste effect al worden bereikt.

Denk eens aan kleding van je partner

In de kledingkast van je partner of vrienden vind je vast en zeker iets dat jou heel goed staat. Casual hemden met een rechte snit zijn op dit moment erg trendy; en waarom zou je er een kopen als je er in je slaapkamer gewoon voor het uitkiezen hebt?


GD Star Rating
loading...

Reageer op dit bericht