Moet ik naar de dokter app stuurt je naar de huisarts, of niet

post afbeelding

Middenin de bezuinigingen zijn er geen heilige huisjes en dus zal er ook op de gezond-heidszorg flink bezuinigd worden. Een veelbesproken onderwerp is de eigen bijdrage in de zorg en dan met name het bezoek aan de huisarts. Moeten patiënten dit zelf gaan betalen of niet? Voorstanders van een eigen bijdrage zijn van mening dat mensen nu te snel naar de dokter gaan, als je door middel van geld een drempel kunt opleggen wordt de kwaliteit beter volgens hen. De Moet ik naar de dokter? app is een app die je bij deze eventuele bijdrage voor het huisarts-bezoek kan helpen oordelen of het bezoek aan de huisarts wel of niet nodig is.

Verkrijg antwoord op de vraag “Moet ik naar de dokter?”

Je kunt op een kaart van het lichaam aangeven waar de klachten zich voordoen. De app stelt je enkele vragen die je met “ja” of “nee” kunt beantwoorden. Op basis van je klacht en je antwoorden geeft de app een advies of je wel of niet naar de huisarts moet gaan. Daarnaast krijg je uitleg over de klachten die je hebt ingevoerd en vertelt de app hoe je met je klachten om moet gaan.

Extra’s

  • De app weet altijd hoe laat het is
  • De app weet altijd waar u bent
  • De app weet altijd en overal waar de voor jou meest dichstbijzijnde huisartsenpost of ziekenhuis is
  • De app weet altijd de route naar de meest dichstbijzijnde huisartsenpost of ziekenhuis
  • Als het antwoord op de vraag “Moet ik naar de dokter?” ja is kun je direct via de app je huisarts bellen

 

Eindoordeel

Allereerst plaatsen we hier natuurlijk de opmerking dat een app geen heldere diagnose kan stellen waar je blind op kunt vetrouwen. Het is echter wel een toegankelijke manier om te leren over je lichaam en wat er aan de hand kan zijn. Wanneer je het echt niet vertrouwt is het natuurlijk verstandig om toch een bezoek aan je huisarts te brengen, in dat geval is het antwoord op de vraag ja. De app geeft nadat je locatie en klacht hebt vermeld en wat vragen hebt beantwoord eenvoudig en snel een diagnose. Het idee is wel goed en de app is gebruiksvriendelijk gemaakt.

Downloaden

Wil jij de “Moet ik naar de dokter?” app zelf downloaden?

App Store

Schermafdrukken


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Vleestaks: de volgende logische stap?

Door Jolanda Hamers

Ik ben zooo moe, zal ik me ziek melden?

Door Wouter Vrooland

Reageer op dit bericht