Mooie billen? Ga wielrennen!

post afbeelding

We worden er bij wijze van spreken dagelijks mee geconfronteerd, op sociale media, in magazines en overal op straat: mooie billen. Wie wil ze nou niet. Doorgaans hebben we er geen zin om uren in de sportschool door te brengen of een streng dieet te volgen. Er is een alternatief waar je misschien niet eerder aan hebt gedacht: ga wielrennen!

Waarom wielrennen?

Als je een strak lichaam wilt, waaronder dus mooie billen, is het belangrijk voldoende beweging te krijgen en calorieën te verbranden. Met wielrennen verbrand je gemiddeld 850 calorieën per uur en train je vrijwel iedere spier van je lichaam. Het grootste voordeel van wielrennen ten opzichte van bijvoorbeeld hardlopen is dat je wielrennen een stuk makkelijker langere tijd vol houdt. Ook zonder enige conditie moet je een half uur fietsen wel volhouden. En dan heb je al 425 calorieën verbrand! Een ander voordeel van wielrennen is dat de soepele beweging tijdens het fietsen spierpijn en blessures voorkomt, waardoor je lekker vaak kunt gaan fietsen. Die strakke billen zijn dan binnen je bereik.

Leuk en nuttig

Naast dat wielrennen goed voor je is, is het ook nog eens erg leuk om te doen. Het is een leuke manier om de omgeving eens te verkennen. Vaak zie je alleen de wegen die je naar je werk rijdt of de route van de supermarkt naar huis. Door een flinke ronde te fietsen ontdek je plekken waar je voorheen nooit kwam. En je kunt wielrennen gezellig met je vriendinnen doen, zo ben je aan het sporten en tegelijkertijd bespreek je de dagelijkse dingen. Leuk en nuttig tegelijk dus!

Starten met wielrennen

Als je wilt gaan starten met wielrennen is het fijn te weten wat er bij het wielrennen komt kijken. Het begint met een wielrenfiets kopen. Misschien kun je er één lenen. Sowieso is gepaste kleding en goede bescherming belangrijk. Je wilt natuurlijk veilig je training afleggen en niet gelijk op de Eerste Hulp belanden. Zorg daarom voor goede bescherming waaronder een helm en stevige schoenen. Ook goede kleding is een must. Zorg voor warme maar ademende kleding.

Fietsen in alle seizoenen

Je kunt het hele jaar door fietsen. In de koude maanden is het ook heerlijk wielrennen, maar je vat sneller kou dan je denkt. Draag in deze omstandigheden laagjes, zodat je iets uit kunt trekken als je het warm hebt en aan kunt trekken wanneer je afkoelt. Zorg er ook altijd voor dat je iets te drinken en snacken bij hebt voor onderweg. En dan staat niets je meer in de weg in jouw tocht naar dat prachtige achterwerk!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Ga goed voorbereid op fietsvakantie

Door Gast Blogger

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht