Musthave keukenhandigheidjes

post afbeelding

You love it or you hate it: koken is voor iedereen wat anders. De een doet niets liever dan de hele dag in de keuken staan, terwijl voor de ander zelfs een pizza afbakken al een culinair hoogtepuntje is. Of je het nu leuk vindt of niet, het moet toch gebeuren.

Met de juiste keukenaccessoires kun je koken een stuk makkelijker maken en is het dan een leuke bezigheid. In deze blog zijn enkele handigheidjes nader toegelicht.

Spiraalsnijder

Spaghetti alleen van deeg? Ben je gek, je maakt het tegenwoordig overal van! Met de spiraalsnijder maak jij echte kunstwerkjes van je groentes. Vergelijk het met een puntenslijper: steek de groente bovenin de spiraalsnijder en draai het apparaatje zodat er lange slierten groente uitkomen. De spiraalsnijder kun je voor heel veel verschillende groentes gebruiken, zoals wortel, courgettes of komkommer. Je kunt het gebruiken in allerlei soorten gerechten en het ziet er altijd super Instagram-waardig uit!

Blikwonder

Koken met groente uit blik: ideaal om op een simpele manier toch je vitamines binnen te krijgen. Je herkent het vast wel, die blikjes zijn altijd een kriem om open te krijgen. Maar natuurlijk is daar ook iets op gevonden: het blikwonder. Deze is gemaakt in de vorm van een soort plastic zuurstok. Het werkt super handig. Net zo makkelijk als je je smartphone in je zelf ontworpen hoesje schuift, schuif je het blikwonder onder het lipje van het blik. Duw het lange gedeelte van het blikwonder vervolgens naar beneden en je trekt je blik zo open.

Egg timer

Eieren koken. Op één of andere manier blijft het een issue. De vorige keer dat jij je ei 6 minuten kookte was hij keihard, maar deze keer is hij ineens zachtgekookt. Don’t worry, de egg timer lost dit probleem voor je op. Leg dit kleine keukenwonder bij de eieren in het water en lees op de timer af hoe lang jouw eitje nog moet. De timer begint in het rood, maar krijgt een witte kleur naarmate je het ei langer kookt. Zo kun je precies aflezen in welke toestand het ei verkeert en kun je hem op het juiste moment eruit halen. Hup, je oordopjes in en lekker te relaxen terwijl je het perfecte eitje kookt. Natuurlijk wel de egg timer in de gaten houden.

Wijnglas maatbeker

500 milliliter van het ene, 70 gram van het andere… Een maatbeker en weegschaal zijn essentieel bij het koken, zelfs als je met pakjes kookt. Als het goed is staat dit dus ook al in jouw keukenkastje, maar die saaie kan-vormige maatbekers kunnen ook anders. Onlangs werd in Nederland de wijnglas maatbeker geïntroduceerd. Zoals je waarschijnlijk wel vermoedt, dit is een maatbeker in de vorm van een wijnglas, hoe leuk is dat in je keuken!

Anti-overkook

Als we het over kookfrustraties hebben, dan staat overkoken zeker in de top 3. Juist op het moment dat jij alles onder controle denkt te hebben en je even omdraait, besluit jouw pan dat dit het juiste moment is om te shinen en de hele boel onder water te zetten. Gelukkig heb jij jouw telefoon beschermd met zo’n handig telefoonhoesje. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een smartphone of tablet op deze manier in de keuken waterschade oploopt. Tot nu! Want met een anti-overkookdeksel gebeurt je dit nooit meer. Je legt het deksel op de pan en al het water dat normaal je fornuis en aanrecht onder water zet, vangt dit speciale deksel op.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Keukenpraat, de keuken is de nieuwe conversatieruimte in huis

Door Gediz Turan

Een kijkje in de keuken van de sportdiëtist

Door Vera Wisse

Reageer op dit bericht