MyQuitCoach: de personal coach bij stoppen met roken.

post afbeelding

De personal coach bij stoppen met roken

Wie wil dat nou niet?! Een personal coach die ons begeleidt bij een doel dat we al zo lang willen bereiken, maar dat er maar niet van komt. We kennen deze personal coach voornamelijk van Tv-programma’s, waar meestal bekende Hollywoodsterren  door een intensieve training heen gaan om de aangekomen kilootjes te verbranden voordat zij klaar zijn voor hun nieuwe televisiespot. Hoe zou het nou wezen om een eigen personal coach te hebben die ons helpt bij het bereiken van onze eigen doelstellingen, zoals in dit geval stoppen met roken. Een personal coach die altijd klaar staat voor ons in deze moeilijke tijd en dan ook nog eens in onze broekzak past! De oplossing is daar: LIVESTRONG MyQuit Coach.

Beginnen

Na het opstarten van de applicatie wordt er gevraagd om wat persoonlijke gegevens in te vullen omtrent ons eigen rookgedrag. Hier vullen we bijvoorbeeld netjes in hoeveel we roken, hoelang we al roken, wat ons pakje sigaretten kost en wat we een redelijke datum vinden om gestopt te zijn met roken. Na het invullen van de gegevens wordt er door de MyQuit Coach een plan uitgestippeld om rustig af te bouwen in de hoeveelheid roken tot uiteindelijk het ultieme doel te bereiken van het volledig gestopt zijn.

Op de achtergrond van het overzichtscherm is een motivatiefoto te plaatsen die ons eraan herinnert waarom we het pad van niet meer willen roken zijn ingeslagen. Kies hier bijvoorbeeld voor een foto van een (klein)kind, huisdier of geliefde waarvoor we willen stoppen en we worden constant herinnerd aan onze keuze voor deze doelstelling.

Bijhouden van vooruitgang

Dit gedeelte van de applicatie laat zien hoelang we al niet hebben gerookt en dicht we bij ons doel zitten van helemaal niet meer roken. Wanneer we toch hebben gerookt of erg de behoefte hebben kunnen we dit in de applicatie aangeven die op zijn beurt weer wat motiverende woorden spreekt en de data toevoegt aan het overzicht. Zo wordt er een duidelijk overzicht gemaakt met het aantal sigaretten dat wordt gerookt, wanneer we een sterke behoefte hebben en hoeveel budget we besparen.

Achievements

Hoe langer we stoppen met roken des te meer achievements er behaalt worden. De achievements die bij de applicatie behaalt kunnen worden zijn bijvoorbeeld ‘Champion for change’, waar een hele dag niet gerookt mag worden of ‘Action Jackson’ waar er €20,- bespaart moet worden op de aanschaf van rookwaren. De behaalde achievements kunnen via de Facebook, Twitter of e-mail worden gedeeld zodat vrienden, familie en kennissen mee kunnen kijken in de vooruitgang van het stoppen.

Eindoordeel

De MyQuit Coach applicatie doet erg zijn best om de roker te helpen met stoppen. Dit wordt gedaan door een overzichtelijke afbouwperiode samen te stellen en realtime bij te houden wat er wordt behaalt qua doelstellingen en besparingen door het stoppen met roken. Voor iedereen die graag wilt stoppen met roken en daar graag wat hulp bij zou willen is de applicatie een erg handige uitkomst. Een beetje coaching kunnen we namelijk allemaal wel eens gebruiken.

Download links

Wil jij de “LIVESTRONG MyQuit Coach” app zelf downloaden? 

Apple Store

 

Screenshots

 

 

 

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht