Nog wel wennen: eten uit de natuur

post afbeelding

Ooit deden we niet anders en wisten we niet beter: eten wat de natuur ons te bieden heeft. Inmiddels zijn we gewend geraakt aan supermarkten en halen we daar alles wat we nodig hebben. Veel consumenten weten niet eens meer wat de seizoensgroenten zijn nu we steeds meer groenten het hele jaar kunnen krijgen.

Toch zie je ook tegenbewegingen. Zo zijn er steeds meer mensen die een stukje tuin of balkon gebruiken om groenten te kweken, ook in de stad. Maar wist je dat je ook zonder eigen tuin voedsel kunt plukken of rapen?

Speedcursus Natuurvoeding in Nederland door Michiel Bussink

Met het eBook ‘Ontdek snel: eten uit de natuur’ brengt Michiel Bussink je de beginselen bij van voeding uit de natuur. Welke bloemen kun je eten, welke noten kun je rapen en welke paddenstoelen zijn te vertrouwen. Bussink legt het beknopt uit en geeft een mooi overzicht van natuurvoeding die je in Nederland kunt vinden.

Wist je dat je paardenbloemblad kunt eten?

Ik ontdekte dat dat eigenlijk veel meer is dan ik zelf zou kunnen bedenken. Ja bramen, die kent iedereen. Maar wist je bijvoorbeeld dat je de bladeren van de paardenbloem kan eten? Of de bloemetjes van de madelief? Ze schijnen het prima te doen in een salade. Bussink geeft niet alleen aan welke planten, bessen, noten en paddenstoelen je kan eten maar hij geeft er ook recepten voor. Die zijn meestal makkelijk te maken, al moet je voor de overige ingrediënten nog wel even naar de supermarkt.

Boekrecensie “Ontdek snel: eten uit de natuur”

Het boek is leuk geschreven en geeft een fijne inleiding in ‘eten uit de natuur’ die je de komende wandelingen echt anders naar alles om je heen zal laten kijken. Ik ben na het lezen nog niet de natuur in geweest dus heb het geleerde nog niet in de praktijk kunnen brengen, eerlijk gezegd vind ik dat ook nog wel een beetje spannend.

Gelukkig staan er ook foto’s in het eBook zodat je kan controleren of je de juiste bladeren geplukt hebt. Om dat echt goed te kunnen doen raad ik je wel aan dit eBook op een tablet of telefoon te lezen en niet op je zwart-witte ereader.

‘Ontdek snel’ is een eBookreeks van Van Duuren Media. De boeken die hier in verschijnen, verschijnen alleen digitaal en zijn in een kort tijdsbestek te lezen. De leestijd wordt op de omslag aangegeven, voor dit eBook staan 60 minuten gereserveerd.

Meer informatie

  • Titel: Ontdek snel: Eten uit de natuur
  • Auteur: Michiel Bussink
  • ISBN: 978-94-6232-099-4
  • Uitgeverij: Uitgeverij Link
  • Prijs: €4,99

Bestellen?

Bestellink ePub

Bestellink iBooks

*klik op de link om te bestellen

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Je lichaam heeft bijzonder aanpassingsvermogen

Door Ires Libert

Praktische tips om sporten vol te houden

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht