Nummer twee graag

post afbeelding

Na een jaar geschiedt er een wonder. Ineens krijg ik kriebels bij het zien van baby’s. Ik merk dat ik graag een tweede wil. R is dolblij. Na mijn uitbarsting in het ziekenhuis waarbij ik hem het liefst een verklaring had laten ondertekenen dat er nooit een tweede zou komen, liet hij het wel uit zijn hoofd om over een broertje of zusje voor S te beginnen.

Ovulatietest

Nu durf ik het dus toch aan. Opgetogen gooi ik de pil in de prullenbak. Inmiddels zijn we tien maanden verder. Ik weet dat het niet lang is, maar we worden toch moedeloos. Ik kan geen ovulatietest meer zien. Als tienermeisje dacht ik altijd dat je leuk ging dansen in de disco, daarna de sterren van de hemel vree en 9 maanden later kwam er een kindje. Zo werkt het dus niet. Iedere maand wordt de brok in mijn keel een beetje groter als ik weer ongesteld word. Ongerust ben ik ook. Zei dokter J niet ook iets over verklevingen die ze tijdens de keizersnede hadden opgemerkt?

Waarom kan je dokters eigenlijk niet mailen met vragen? Dat is toch niet van deze tijd? Ik kan zelfs via Carglass online een nieuwe autoruit regelen.

Zou dat ook niet veel tijd schelen? Iedere dag een mailuurtje in plaats van overvolle poli’s vol mensen met simpele vragen of klachten. Natuurlijk krijg je dan ook vragen die niet geschikt zijn voor mailcontact, maar daar kan je toch een standaardantwoord voor klaarzetten?

Basispakket

Vriendinnen die een kind jonger hebben dan S, zijn weer voor de tweede keer zwanger. Familieleden hinten steeds nadrukkelijker naar nummer twee. Tussen mij en mijn broertje zit vijf jaar. Zo lang duurde het voordat mijn moeder zwanger was. In de familie zitten allerlei vruchtbaarheid- en zwangerschapsproblemen. Mijn tante grapte eens dat kinderen krijgen bij ons niet in het basispakket zit. Mijn eerste zwangerschap zette de familietraditie helaas aardig voort.

Voor meer verhalen: Dossier HELLP.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Herken de 7 symptomen van zwangerschapsziekte HELLP

Door Redactie GezondTotaal

Gratis eBook: Diagnose HELLP syndroom

Door Redactie GezondTotaal

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Baringspijn: lachgas alternatieve pijnstiller

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht