Oja… Seks!

post afbeelding

Zes weken na de bevalling sta ik weer op de parkeerplaats van het ziekenhuis. Toch weer even slikken bij het naar binnen gaan. Ik moet op controle bij dokter J. Als ik die dikke buiken in de wachtkamer zie, vraag ik me af of ik ooit nog zwanger wil zijn.

Opgelaten stilte

De wond op mijn buik is goed genezen en verder voel ik me ook wonderbaarlijk goed. Niks een jaar herstellen. Aan het einde van het gesprek vraagt de dokter of we al hebben gevreeën. Verbaasd en enigszins onthutst kijk ik hem aan. O ja, seks dat bestaat ook nog. Geen moment aan gedacht tot nu toe. Na een ietwat opgelaten stilte, schud ik mijn hoofd. De dokter zegt iets over bloed dat kan vrijkomen. Ook niet echt lustbevorderend, deze opmerking. Wel leuk dat hij ‘vrijen’ zegt, klinkt ten minste als een gewoon- mensen- woord. Gemeenschap leek me meer een onsexy dokterswoord.

In de auto denk ik nog wel over de vrijen-vraag na. Doen de meeste nieuwbakken ouders het dan alweer na zes weken? Vast wel, anders zou de dokter dat toch niet vragen? Ik heb nog nauwelijks vriendinnen met kinderen, dus ja, geen vergelijkingsmateriaal.

Later hoor ik van net-mama’s dat het bij hen ook (veel) langer duurde. Was fijn geweest als de dokter dat erbij had gezegd.

Best een taboe om over te praten merk ik. Veel vrouwen liegen er vaak een maandje of wat af. Waarom zeggen we het niet gewoon eerlijk tegen elkaar? Scheelt vast een hoop schaamte. Dan zeggen we voortaan tegen de dokter: ‘zes weken? Ha ha ha. Wat denk je zelf?’

Dit verhaal is onderdeel van Dossier HELLP, speciaal aangemaakt om de verhalen van de zwangerschap van Maartje Rieken met zwangerschapsziekte HELLP te bundelen. In samenwerking met gynaecoloog Alec Malmberg.

Voor meer verhalen: Dossier HELLP.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

Door Astrid Kremers

Herken de 7 symptomen van zwangerschapsziekte HELLP

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht