Om deze redenen moet je regelmatig een tandarts bezoeken

post afbeelding

Er zijn verschillende redenen waarom je een tandarts Amsterdam moet bezoeken. Niet alleen je gebit heeft zorg nodig. Tandartsen kunnen je helpen met zaken als een goede adem, wittere tanden en gezond tandvlees. Er zijn echter nog meer voordelen dan alleen dat. Lees er hier meer over.

Goede adem

Een slechte adem of halitose kan een teken zijn van tandvleesaandoeningen, tandbederf en een droge mond. Een slechte adem kan worden veroorzaakt door een slechte mondhygiëne en daarom is het belangrijk dat je je tandarts regelmatig ziet. Er zijn veel oorzaken van een slechte adem, waaronder voeding, slechte mondhygiëne en ademen door de mond in plaats van door de neus. Een bezoek aan tandartsen Rotterdam Zuid helpt je de oorzaak van een slechte adem te achterhalen en op te lossen.

Wittere tanden

Wittere tanden kunnen een grote aanwinst zijn voor je algehele uiterlijk. Hoe witter je tanden zijn, hoe jonger je eruit ziet en hoe zelfverzekerder je je voelt. Een mooie glimlach verbeterd je stemming en helpt je er jonger uit te zien. Je hebt misschien vaker geprobeerd om je tanden witter te maken, maar als het niet heeft gewerkt, is het tijd voor de professionele mening van een tandarts. Ze zullen je mond onderzoeken en kijken of er schade of bederf is dat moet worden behandeld. Dit wordt gedaan voordat ze beginnen met een behandelplan voor het bleken van je tanden.

Geen tandvleesontsteking

Tandvleesaandoeningen of parodontitis is een ernstig probleem dat kan leiden tot tandverlies en andere gezondheidscomplicaties. Veel mensen gaan ervan uit dat tandvleesaandoeningen alleen ouderen treffen, maar het kan op elke leeftijd voorkomen. Het treft vooral mensen vanaf 15 jaar. Enkele symptomen van tandvleesaandoeningen zijn gezwollen tandvlees, roodheid rond je tanden, bloedingen tijdens het poetsen en flossen en een slechte adem die niet weggaat. Je kunt zelfs losse tanden of harde knobbels onder je tandvlees hebben. Als het onbehandeld blijft, kan het botverlies veroorzaken. Je hebt dan een operatie nodig om bot rond je tanden te verwijderen, zodat ze er niet volledig uitvallen. Tandvleesaandoeningen kunnen worden behandeld door regelmatig een tandarts te bezoeken die je tanden reinigt, zodat bacteriën zich niet ophopen.

Minder gaatjes

Gaatjes zijn een veelvoorkomend gebitsprobleem dat kan worden veroorzaakt door tandenknarsen, het eten van suikerhoudend voedsel en dranken, of niet regelmatig poetsen en flossen. Als je een gaatje in je tand hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de tandarts te gaan. Tandartsen kunnen de gaatjes opvullen en de tand in zijn natuurlijke staat herstellen. Gaatjes moeten onmiddellijk worden behandeld, zodat ze niet erger worden. Om gaatjes te voorkomen, is het belangrijk om gezond voedsel te eten, zoals fruit, groenten en volkoren granen in plaats van snoep of andere bewerkte voedingsmiddelen. Het is ook belangrijk om twee keer per dag je tanden te poetsen met fluoridetandpasta gedurende ten minste 2 minuten. Dit is om ervoor te zorgen dat er zich na verloop van tijd geen tandplak ophoopt, wat meer problemen kan veroorzaken.

Betere nachtrust

Het kan zijn dat je midden in de nacht wakker bent geworden en dacht dat je naar de tandarts moest. We weten allemaal dat gebitsproblemen pijn en ongemak kunnen veroorzaken die je ’s nachts wakker kunnen houden. De volgende dag ben je misschien moe en chagrijnig omdat je tanden zoveel pijn doen. Het is niet alleen fysieke pijn die je ’s nachts ervaart, maar het is ook angst voor wat je zou kunnen ontdekken als je naar de tandarts gaat. Als je door gebitsproblemen slecht kunt slapen, is het tijd voor een bezoek aan de tandarts.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat te doen als je last hebt van diarree?

Door Redactie

Zo kan je gezond borstvoeding geven

Door Redactie

Dit is wat je moet weten over de beste gezichtsreinigers

Door Redactie

Minder bekende invloeden op de gezondheid

Door Redactie

Reageer op dit bericht