Ontdek het grootste taboe van ischias en lang zitten

post afbeelding

Er heerst een groot taboe op het effect van lang zitten. Kan lang zitten wel of geen pijnklachten zoals bijvoorbeeld ischias veroorzaken?

Het gebeurt weleens dat er een verband wordt gelegd tussen lang zitten en ischias klachten. We zien dat lang zitten, bijvoorbeeld wanneer je zittend werk hebt, de klachten van ischias kan verergeren.

Toch is er geen wetenschappelijk bewijs voor de bewering dat ischias daadwerkelijk veroorzaakt wordt door te lang en te veel zitten. De pijn kan een andere oorzaak hebben dan je misschien verwacht.

We neigen vaak naar het zoeken van een fysieke oorzaak voor de pijnklachten, terwijl diverse mentale factoren hierbij vaak de belangrijke onderliggende oorzaak van zijn. Al is dit natuurlijk niet direct wat je verwacht had.

Bij ischias is dit ook het geval.

Eén van de grote oorzaken van ischias is stress. Wanneer je (lange tijd) last hebt van stress, kunnen de hersenen zorgen voor fysieke verandering in het lichaam.

Het hele lichaam verkeert dan in een staat van stress, wat kan leiden tot een ‘noodstand’. In die noodstand is onder andere de doorbloeding minder goed.

Het effect hiervan is dat de conditie van spieren verslechterd, bijvoorbeeld door een zuurstoftekort in de spieren en verkramping ervan.

Dit resulteert vaak tot triggerpoints in de spieren. Dit zijn kleine verkrampingen, ook wel spierknopen in de spieren. Triggerpoints kunnen zorgen voor veel pijn en ischias gerelateerde klachten. Pijn die je bijvoorbeeld voelt nadat je lang gezeten hebt.

Een fysieke behandeling kan voor de één wel de klachten verlichten, terwijl het voor de ander amper verschil geeft.

Heb je al verschillende fysieke behandelingen gehad en blijft de pijn terugkomen? Grote kans dat je alleen symptomen aan het bestrijden bent in plaats van de oorzaak van je klachten.

Een behandeling die de onderliggende oorzaak van je klachten behandelt, kan er zelfs voor zorgen dat je volledig herstelt van ischias.

Loop je dus alle lange tijd bij de fysio en doe je netjes wat er van je gevraagd wordt, maar gaat de pijn niet weg of wordt het zelfs erger? Dan is de kans heel groot dat deze behandelingen niet werken voor jou.

En dat is vervelend, want ischias klachten zijn geen pretje. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je klachten af. Denk dan eens aan een andere behandeling dan een fysieke behandeling.

BreinMedicijn gebruikt een behandelmethodiek die ervoor zorgt dat je op een juiste manier leert om te gaan met stress, druk en zorgen. Hierdoor zal het zelfherstellend vermogen van je lichaam zijn werk gaan doen waardoor je ischias klachten langzaam kunnen verdwijnen.

Kortom: Het is dus een taboe dat lang zitten kan lijden tot ischias gerelateerde klachten. Maar er is ook goed nieuws, ischias klachten hoeven niet blijven te zijn.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De baas van de eetbare paddenstoel: Lion’s Mane

Door Redactie

Wat neem je mee op ziekenbezoek?

Door Redactie

Is de basisolie uit CBD producten eigenlijk wel goed voor je?

Door Redactie

Aan oogleden, wallen en andere ouderdomskwaaltjes rondom de ogen is gelukkig iets te doen

Door Redactie

Reageer op dit bericht