Onze prachtige relaties

post afbeelding

Alles wat ik zeg, weet je al, ik help je het te herinneren, al is het alleen voor dit moment. Wij ‘weten’ heel veel, door de chaos en dualiteit in het leven, onze gedachten, ons normen en waarden, onze verplichtingen en verantwoordelijkheden, kunnen we het (tijdelijk) vergeten zijn.

Ik ben niet mijn gedachten

We kunnen denken dat we gelijk hebben, maar in wezen hebben we dat altijd en nooit. Er is geen absolute waarheid er is slechts waarheid. Wanneer we onze waarheid toetsen op liefde, zullen we gelukkig en vredig zijn, wanneer we onze waarheid toetsen via het ego, zullen we in conflict kunnen komen. Hoeveel is het waard om gelijk te hebben? Hoeveel is het waard om gelijk te krijgen? En hebben we dan wel gelijk? Wanneer wij in conflict dreigen te raken met onze partner of andere dierbaren, kunnen wij dit voorkomen door stil te staan en een belangrijke beslissing te nemen. Het toetsen van waarheid aan liefde, houd ik van hem/haar? Het antwoord is ‘JA’. Moet ik dan mijn gelijk halen, daar waar het niet van toepassing is op mijn liefde voor hem/haar? Het antwoord is ‘NEE’. In dit voorbeeld stellen we ons niet ondergeschikt op, we doen ook niet mee aan de strijd. Door dichtbij onszelf te blijven, voelen we dat we geen behoefte hebben om ’te vechten’ voor iets onbelangrijks. I rather be happy then right! Er is geen sprake van gelijk daar waar 1 van ons slachtoffer is of wordt. We hebben beide gelijk en beide ongelijk. Het heeft geen zin om daarover te strijden. Wel heeft het zin om in open communicatie te treden over het geschil en met nieuwsgierigheid naar beide kanten te kijken. Zo leren we van elkaar. We kunnen er toch vanuit gaan dat wanneer er liefde is, er geen sprake is van opzettelijk kwaad doen, waarom dan strijden, toch?

Onze space niet vervuilen

In een relatie of verbinding is er een denkbeeldige ruimte waarin alle informatie zich verzamelt. Pure liefde houdt de informatie zuiver en transparant. Ik stel het me voor als een soort glazen koker. Wanneer we iets doen waarvan we weten dat het onzuiver is, ontstaat er smog in de koker. Hierdoor kunnen laag vibrerende emoties zoals spijt, achterdocht, veroordeling en schaamte ruimte krijgen. Door onzuiver in de relatie te zijn, straffen we onszelf en veroordelen wij onszelf (en onze partner) tot ellende. Het vrije gevoel van liefde is dan veranderd in een beklemmend gevoel.

Partner als beste leraar

Om onze liefdes relatie zuiver te houden, dienen we ook onszelf zuiver te houden. Doordat wij leven in een maatschappij waarin het soms aanlokkelijk kan zijn om onszelf anders voor te doen dan we werkelijk zijn, kan dit een hele uitdaging zijn. Wanneer wij onze ogen en hart openhouden om zo te kunnen leren en groeien, zullen we steeds lichter worden. Geen zware lasten, geen druk en geen stress. Door onszelf te onderzoeken en open te staan voor feedback van zowel onszelf als van anderen, door niet weg te lopen van confronterende situaties, maar ervan te leren, kunnen wij met een zuiver geweten en een zuivere koker op een hoogwaardige manier relaties vieren.

Mensen maken fouten

Wij leren van elke situatie in ons leven. Wij maken fouten en we doen dat goed. Ieder mens komt in verleidingen, de ene keer bieden wij het ’t hoofd en een andere keer geven we eraan toe. Door onszelf niet te veroordelen op de gemaakte fouten, maar met nieuwsgierigheid te kijken naar de patronen en overtuigingen kunnen we steeds een stukje lichter leven. Kunnen we steeds een stukje groeien naar het vieren van pure liefde, met en zonder fouten.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht