Onze voortdurende zoektocht naar balans

post afbeelding

Ook op de yogamat zoek je naar balans

Balans tussen de in- en uitademing, balans tussen links en rechts, onder en boven, binnen en buiten. Het vinden van die balans is wat rust en ruimte geeft. Rust en ruimte om te zien waar het daadwerkelijk om gaat in je leven. Door je aandacht volledig bij de yogabeoefening te houden, oefen je je in het vinden van balans. Iets wat door het op de mat te oefenen uiteindelijk makkelijker te vinden wordt in de rest van je leven.

Je yogamat als spiegel

Behalve dat de yogamat een oefenterrein is voor het vinden van balans, werkt je mat ook als een spiegel. Dat wat je op je yogamat doet, zegt iets over hoe je in je leven staat. Als je merkt dat je altijd net te ver gaat in een houding, als je jezelf altijd zo pusht dat je alleen nog maar verbeten volhoudt, dan doe je dat meestal ook buiten je mat. Misschien merk je dat je een pot sterke koffie achterover slaat om nog even door te kunnen als je moe bent, in plaats van de rust te nemen die je eigenlijk nodig hebt.

Aan de andere kant kun je merken dat je juist nooit een grens opzoekt, maar er altijd ver vandaan blijft. Misschien merk je dat je ze ontwijkt door te dagdromen of, tijdens je yogabeoefening, eerder uit een houding te komen dan dat eigenlijk ‘nodig’ is.

Wil jij grenzen overschrijden of ga je ze juist uit de weg?

Probeer vandaag te kijken naar wat het is waar jij naar neigt: grenzen overschrijden of ze uit de weg gaan. Kijk dan of je er nu, op dit moment, meer balans in kunt laten ontstaan. Misschien door de koffie over te slaan. Misschien door Facebook af te sluiten en je te concentreren op datgene wat nu je aandacht nodig heeft. In elk geval door te glimlachen en een keer diep in en uit te ademen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

3 activiteiten die ontspannend werken

Door Redactie GezondTotaal

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht