Ooglaseren of SM-meesteres zonder zweepje

post afbeelding

Eindelijk heb ik de stap gezet, ik laat mijn ogen laseren. Aan die beslissing gingen heel wat jaren, foute brillen en ergernissen vooraf.

Chronische allergie

Rode, branderige ogen. De constant terugkerende vraag: ‘Heb je slecht geslapen?’ Na jarenlang probleemloos lenzen te hebben gedragen, was het ineens over. Ik zag eruit alsof ik een chronische allergie had. Van de ene op de andere dag was ik het zat. Ik deed de lenzen uit en nooit weer in.

Geen brillengezicht

Sommige mensen lijken geboren met een bril op. Bij die geluksvogels is een bril een waar sieraad. Ik heb gewoon de botte pech dat ik geen brillengezicht heb. Je zou denken dat er voor iedereen een geschikte bril te vinden is, maar ik heb echt elk model wel geprobeerd. In het gunstigste geval leek ik op een SM-meesteres die haar zweepje vergeten had.

Ik herkende mijn eigen man niet

Het resultaat was dat ik steeds zonder bril rondliep. Ik leerde stemmen en silhouetten herkennen en kreeg vaak de lachers op mijn hand door te struikelen of vallen. De dag waarop ik straal voorbij liep aan mijn eigen man, was de dag dat ik definitief de knoop doorhakte om mijn ogen te laten laseren.

Geen horrorscenario’s

Via Facebook vroeg ik naar ervaringen van anderen. Dat leverde in ieder geval geruststellende berichten op, er kwamen geen horrorscenario’s over mislukte operaties. Na ook mijn eigen research erop te hebben losgelaten kwam ik uit bij een kliniek in Boxtel. Een beslissing die tot stand kwam door een combinatie van gevoel, ervaringsverhalen en de intensieve voor- en nazorg die wordt geboden in deze kliniek.

Het meest kostbare bezit

De kosten liggen tussen de 1.250 en 2.100 euro afhankelijk van de gekozen behandelmethode. De voor- en nazorg zitten in deze totaalprijs. In het buitenland worden laserbehandelingen veel goedkoper aangeboden, maar daar zitten de extra controles meestal niet bij. Als schrijfster zijn mijn handen en ogen het meest kostbare bezit. Daar ga ik echt niet op bezuinigen.

Cosmetische operatie

Het is een forse investering en er is geen enkele garantie dat het zicht altijd goed blijft. De behandeling valt onder cosmetische chirurgie en wordt als zodanig niet vergoed door het ziektekosten verzekering. Mijn zorgverzekeraar heeft echter een contract met het door mij gekozen centrum. De vergoeding is maximaal zeshonderd euro.

Meer of minder pijn

Dan blijft voor nu alleen nog de vraag voor welke behandelmethode ik kies. Grofweg zijn er twee basismethoden. Femto Lasik en Lasek. Kort door de bocht zit het verschil vooral in de prijs en de herstelperiode. De laatste methode is goedkoper, pijnlijker en met een langere herstelperiode. Dat betekent ook, langer verlof nemen op het werk en ook dat kost geld. Waarschijnlijk kies ik dus voor de duurdere en minder pijnlijke Lasik methode. Maar die beslissing kan ik zelfs nog nemen als ik als op de operatiekamer lig.

Wordt vervolgd..


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Op vakantie achter het stuur? Test je ogen!

Door Gast Blogger

Pas je levensstijl aan met een app!

Door Gast Blogger

Medicijnprijzen: zo komen ze tot stand

Door Redactie GezondTotaal

Weg met die liprimpels!

Door Joost Kroon

Reageer op dit bericht