Opgeven? Nooit!

post afbeelding

Nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Nèt op de momenten dat ik letters op papier moet krijgen voor een belangrijk artikel of een blog, is mijn hoofd leeg. Pats, boem, zo ineens! In schrijverstermen heet dat ook wel een ‘writers block’. Ik staar naar een grote witte pagina. In mijn hoofd weet ik wàt ik wil schrijven. Sterker nog, ik bruis van de goede ideeën. Maar hoe dieper ik graaf in mijn brein, de woorden zijn onvindbaar. Al het enthousiasme dat ik eerder op de dag had voor die ene leuke tekst of dat ene leuke blog, lijken als sneeuw voor de zon verdwenen.

Wat te doen op zo’n moment? Opgeven? Nooit! Die letters komen vast wel weer. Ik ben tenslotte een woordenfee die het heerlijk vind om te toveren met letters om er de mooiste zinnen mee te vormen. Zinnen die raken en zinnen die blijven hangen.

Het afgelopen jaar heb ik dan ook enorm hard gewerkt aan mijn debuutroman Hotel Mama. Ik heb wat afgetoverd met woorden en zinnen. En dat alles om jullie als lezer mee te kunnen nemen in het leven van een heel normaal gezin dat bijzonder is. En hoewel ik natuurlijk niet geheel onbevooroordeeld ben, het boek dat vanaf medio september overal te koop zal zijn, is geweldig geworden. Het boek zit boordevol herkenbare situaties die in ieder gezin voorkomen en ik denk dan ook dat het voor iedereen een enorm feest der herkenning zal zijn. Of zoals Puber Diva laatst heel treffend zei: ‘Een feestje om te mogen lezen!’

Kleine Diva vindt het vooral heel spannend dat zij straks een ster in mijn boek is. Boek-Ster noemt ze het zelf. Middelste Diva vindt het leuk maar ook heel gek dat er straks een boek zal zijn met verhalen over haar en haar zusjes in ons gezin Hotel Mama. Een boek dat haar eigen mama geschreven heeft. Puber Diva is vooral heel erg trots. Trots op de proefboeken die nu al enkele dagen in huize Hotel Mama liggen, trots op de sprankelende kaft en trots op het binnenwerk van het boek. Trots ook op het feit dat zij samen met haar twee diva-zusjes onder de naam ‘Kinderen Hotel Mama’ aandeelhouder is van het boek.

Maar nu? Ik heb een ‘writers block’. En dat terwijl ik nog zoveel schrijven wil en moet. Als ik ga googlen kom ik allerlei handige tips tegen die ervoor kunnen zorgen dat mijn ’writers block’ weer weggaat. Aandachtig neem ik ze door. Eén speciaal zinnetje sla ik op: ‘De allerbeste schrijvers hebben wel eens een writers block!’

Ik word overmand door een gevoel van blijdschap en geluk: Wow, ik heb een ‘writers block’. Ik ben een schrijver en sta op het punt van debuteren met mijn boek Hotel Mama. Hoe gaaf is dat?!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Obese overgewicht: hoe leg je dat je kinderen uit

Door Lena van den Berg

De club van Moeders

Door Jannouk Friesen-Wiltink

9 weken zwanger: mijn ouders worden opa en oma

Door Karin de Zwaan

Reageer op dit bericht