Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

post afbeelding

Iedereen weet dat bewegen cruciaal is om gezond en vitaal oud te worden. Zelfs als we een oudere leeftijd hebben bereikt, blijft bewegen belangrijk om elke dag gezond te blijven. Helaas kunnen lichte ouderdomskwaaltjes soms roet in het eten gooien om de stap te nemen naar buiten te gaan. Wat als die vervelende pijn opspeelt? Of als de wandeling fysiek tegenvalt? Een draagbare alarmknop kan de drempel om naar buiten te gaan verlagen, want daarmee heeft elke oudere de zekerheid dat hulp een druk op de knop van hen vandaan is.

Op pad met een GPS-tracker

Op pad gaan is voor veel ouderen een flinke stap. De onzekerheid dat er onderweg iets kan gebeuren zorgt misschien zelfs voor een zekere gêne. Toch blijkt steeds weer uit onderzoek dat een rondje wandelen de levensverwachting kan doen toenemen.

Blijven bewegen kan er ook voor zorgen dat de oudere langer zelfstandig kan blijven leven. Niet iedereen heeft bovendien een thuishulp of maatje dat steun biedt bij een wandeling of op weg naar de supermarkt. Om toch mobiel te blijven is een GPS tracker personen een handige tool.

Met een GPS-tracker in een horloge weten naasten altijd meteen waar de oudere zich bevindt. De GPS-tracker is ingebouwd in een simpel horloge, ketting of ander draagbaar apparaat dat in verbinding staat met het internet en zelfs een speciale alarmknop heeft om anderen te waarschuwen als er iets aan de hand is.

Dus zowel op een actieve als passieve manier wordt er over de ouderen gewaakt als ze thuis zitten of op pad zijn. Zo wordt zelfs een oudere met lichte fysieke problemen al een stuk mobieler en flexibeler.

GPS-horloges met alarmknop

Steeds meer ouderen hebben inmiddels een telefoon, maar om deze te gebruiken is het nodig om een code in te voeren en dan de contactenlijst te openen. En natuurlijk kan een telefoon altijd gebruikt worden voor het noodnummer, maar bij een klein fysiek probleem is 112 bellen niet nodig. Een GPS horloge ouderen maakt iedereen op leeftijd mobiel.

Door de alarmknop van een LifeWatcher horloge een aantal seconden in te drukken, krijgt de oudere direct iemand aan de lijn uit de korte contactenlijst. Dit idee zorgt bij veel ouderen voor geruststelling. Soms is alleen de stress dat iets kan gebeuren onderweg genoeg om niet op pad te gaan. Met de juiste tools blijven ze veel langer actief en zelfstandig.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht