Overal last van

post afbeelding

Pijn is niet fijn

Het is bewezen. Het meest ongelukkig zijn die mensen die pijn hebben aan hun beweegorganen. Dit staat met stip op nummer een van alle ziektes en gebreken die een mens kan treffen. Het niet vooruit kunnen door pijn aan gewrichten, spieren en lichaamsdelen is niet fijn. Ik weet zeker dat ook jij hier over mee kunt praten.

Pijnvrij bewegen begint bij een vitale houding

Om pijnvrij te bewegen begint alles bij een vitale houding. Wat is nou een vitale houding? Dat is rechtop staan en de wervelkolom in die positie houden waarin hij hoort bij het staan en bij het bewegen.

Doe maar eens mee!

Ga maar eens staan en dan op een manier zoals je vaak ingekakt en gezakt staat, bijvoorbeeld als je weer de verkeerde rij bij de kassa van de supermarkt hebt gekozen. Hangen in je banden. Doe nu ja armen gestrekt voor je uit omhoog. Hoe ver kom je. Nu gaan we vitaal staan.

Vitaal staan

Voeten rechten, benen recht, knieën een beetje van het slot. Schouders laag en borst op. Je bekken een klein beetje naar voren gekanteld (beetje hol). Kin wat ingetrokken zodat je oren recht boven de schouders staan. NU nog een keer je armen langzaam recht omhoog, wat is het verschil. Als je deze oefening goed hebt gedaan voel je je verschil in mobiliteit. Je bent mobieler als je vitaal staat. Dit zegt al veel over hoe wij blessures kunnen voorkomen.

Vitaal bewegen

Bewegen vanuit de heup met een rechte wervelkolom is de beste manier om blessures te voorkomen. Kijk hoe tennissers hun kracht van de heup gebruiken om de bal hard te slaan. Het vraagt wat oefening maar de resultaten zijn bijzonder als je op deze manier leert bewegen.

Meer weten?

Wil je meer weten hoe je blessures kunt voorkomen of verhelpen door een vitale houding en beweegpatroon, reageer onder dit artikel, of neem contact met me op.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Hooikoorts: zo herken je deze allergie

Door Redactie GezondTotaal

Loop jij blessurevrij?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht