Overgewicht? Mijn praktische tips!

post afbeelding

Hoe zwaarder je bent, hoe moeilijker het is om te blijven bewegen. Het voelt ongemakkelijk, je lijf zit je in de weg, en misschien voel je je ook bekeken, bijvoorbeeld als je in je badpak of zwembroek staat. De val is dat je steeds minder gaat bewegen, waardoor je nog meer aankomt.

Het risico ligt op de loer dat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt. In uiterste gevallen kom je zelfs niet meer buiten, en dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

Stel haalbare doelen

Voel je dat bewegen moeilijk gaat, maar wil je toch niet stilzitten? Denk in kleine stapjes, en niet meteen aan het lopen van een marathon. Neem de trap, zet een muziekje op tijden het stofzuigen en maak een bijvoorbeeld een paar danspassen, ga lopend naar de supermarkt om boodschappen te doen. Als je dit soort kleine dingen een paar keer per dag doet, ben je al op de goede weg.

Geef jezelf een compliment

Een hele goede en niet belastende manier van bewegen, vooral bij overgewicht, is wandelen. Ook hier kun je rustig beginnen. Elke dag tien minuten kan al een veel beter gevoel geven. Probeer een redelijk tempo aan te houden en ga niet sloffen. Laat je armen mee bewegen, en haal diep adem. Geniet van de omgeving en geef jezelf een compliment: ik ben goed bezig.

Steeds minder moeite

Bouw je wandeltochten uit. Beloon jezelf met een stevig paar wandelschoenen, en doe er nog een schepje bovenop. Voor je het weet, wandel je misschien wel een uur achter elkaar. Dat had je een paar weken geleden niet kunnen bedenken! Je zult merken dat andere bewegingen ook minder moeite gaan kosten. Je veters strikken, een vuilniszak in de kliko doen, je balkon of tuin vegen.

Baantje trekken helpt

Zwemmen is ook een hele goede manier van bewegen die niet belastend is. Ga eens een paar baantjes trekken in het zwembad, je zult merken dat je lichaam er baat bij heeft. Vraag een vriend of vriendin mee, je zult zien dat het ook nog eens gezellig is.

Tijd voor actie!

Artikel gelezen? Sta nu op van de bank en ga aan de slag. Er is geen beter moment om te beginnen dan nu!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht