Overspannen en seks

post afbeelding

Zelf weet ik heel goed wat het is om overspannen te zijn. Ik zet er bewust niet bij dat ik het “helaas” weet, want ondanks dat het een pijnlijke leerschool is, leer je jezelf wel echt beter kennen. Praten over overspannen zijn of een burn-out ligt net zo’n taboe als praten over seks. Dit maakt praten over seks als je overspannen bent of een burn-out hebt, extra lastig.

Op de bank hangen

Toen ik overspannen was had ik nergens zin in, behalve lekker op de bank hangen voor de tv met een dekentje. Overigens ben ik de hele periode fulltime blijven werken. Achteraf denk ik dat mijn herstel hierdoor minder snel gegaan is dan wanneer ik een time-out genomen zou hebben.

Schuldgevoel

Seks, dat was wel het laatste waar ik zin in had. Tegelijk voelde ik me schuldig naar m’n lieve vriend die zoveel voor mij deed. Gezellig was ik niet, mezelf leuk aankleden deed ik voor mijn werk en als het moest, maar anders wilde ik gewoon graag m’n slobbertrui en trainingsbroek aan. Ook niet erg sexy dus.

Voor de lezers die zelf overspannen (geweest) zijn of een burn-out gehad hebben, zal dit waarschijnlijk erg herkenbaar klinken. Maar ondanks dat je hoofd er niet naar staat is seks juist zo goed als je overspannen bent!

Goede stofjes

Tijdens het vrijen maakt je lichaam allerlei stofjes aan, waaronder Oxytocine. Ook wel bekend als het knuffelhormoon of liefdeshormoon. Dit hormoon zorgt voor een gelukkig gevoel, het heeft een kalmerende werking, verlaagt de bloeddruk en heeft een positieve invloed op je stressniveau. Een hormoon wat je dus goed kan gebruiken als je overspannen bent.

Gun jezelf seks

Ontspannen, dat is zo moeilijk als je overspannen bent, bijna onmogelijk. Maar ook hier is seks wel een uitkomst. Het kost in het begin even moeite, tenminste dat merkte ik zelf vaak. Maar als je jezelf er eenmaal aan overgegeven hebt, is er toch echt even helemaal niets anders op deze wereld dan jij, je partner en een heerlijke vrijpartij. Ontspanning is wat je hoofd en lijf nodig hebben, gun het jezelf ook!
Overigens is dat een belangrijk onderdeel van het herstel, jezelf weer dingen leren gunnen. En wie gunt zichzelf nou geen goede vrijpartij?

Bewegen

Een van de belangrijkste dingen als je overspannen bent, is bewegen. Leuk als je sportief aangelegd bent, maar voor de lezers die mij inmiddels wat langer kennen ben ik dat normaal totaal niet. Dus toen ik overspannen was keek ik iedereen ook aan of ze compleet gestoord geworden waren met hun “ja, lekker bewegen, hardlopen of zo”. Ze bedoelden het goed en hadden natuurlijk ook gelijk. Door te bewegen kan je lichaam de gifstoffen afvoeren die ook door de stresshormonen in je lijf komen.

Maar wees eerlijk, hardlopen of een goede vrijpartij? Doe mij alsjeblieft die vrijpartij!

Goed voor de huid

Stress is ontzettend slecht voor je huid en kan ook problemen als acne veroorzaken. Maar seks is juist weer ontzettend goed voor je huid. Dus help je huid herstellen! Het zweten tijdens het vrijen is een natuurlijke schoonmaakbeurt voor je huid en daarbij maakt je lichaam oestrogeen aan. Dit zorgt er onder andere voor dat je huid zo mooi straalt. En ondanks dat je niet lekker in je vel zit is het wel fijn als je er wel goed uit ziet, toch?

Seks is geen remedie

Seks is helaas niet de remedie als je overspannen bent, maar het kan je wel helpen om je iets beter te voelen. En heb je er geen zin in, probeer dan ondanks dat het even moeilijk is wel zin te maken, het is het echt waard! Wees hierin overigens ook eerlijk tegen je partner, hij/zij weet immers dat je overspannen bent en seks daardoor lastiger is. Door erover te praten maak je het voor hem/haar ook makkelijker als het toch even niet lukt en hoeft je partner niet aan zichzelf te twijfelen.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten of heb je een hele andere vraag?
Laat een berichtje achter op Twitter via @tessoverseks of onderaan deze blog.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht