Pas je levensstijl aan met een app!

post afbeelding

Gezond zijn, dat willen we allemaal. Je levensstijl heeft hier natuurlijk grote invloed op. Daarom pakken we om gezonder te worden, vaak een specifiek probleem aan. De een wil een paar kilootjes minder wegen, de andere wil nu écht stoppen met roken. Dat is vaak makkelijker gezegd, dan gedaan. Apps zijn handige hulpmiddeltjes die kunnen helpen om je levensstijl aan te passen.

Voor de meest voorkomende behoeftes en problemen zochten we de handigste gezondheid apps voor je op. In onderstaande een korte beschrijving per app.

(Dagelijks) meer bewegen

Van stil zitten, is nog nooit iemand gezonder geworden. Toch hebben steeds meer mensen een zittend beroep en schiet de dagelijkse beweging er snel bij in. Terwijl slechts 30 minuten bewegen per dag al van grote invloed is op je gezondheid. De app Human houdt heel eenvoudig je dagelijkse beweging voor je bij. Heb je nog niet genoeg bewogen? Dan krijg je een virtuele schop onder je kont van Human. Wanneer je je dagelijkse bewegingsdoel behaalt, krijg je een complimentje. Als dat je niet stimuleert om dagelijks meer te bewegen.

Gezonder eten

Je kent het gezegde vast wel: elk pondje, gaat door het mondje. Maar hoe kun je eenvoudig alles wat je in een dag eet en drinkt bijhouden? Met MyFitnessPal kun je heel handig je maaltijden registreren door de etiketten te scannen. Daarnaast kan de app ook je activiteiten bijhouden. Erg handig om meer inzicht te krijgen in je bewegings- en voedingspatroon en zo op een gezonde manier af te vallen.

Beter slapen

Een keer een nachtje wat minder slapen, dat is zo erg niet. Chronisch slecht slapen, heeft echter wel gevolgen voor je gezondheid. Goed slapen is zelfs belangrijker dan goed eten en bewegen.
Het kan heel goed zijn dat je dagelijkse gewoontes, zoals stress of het drinken van cafeïne en alcohol, van invloed zijn op je nachtrust. Door het gebruik van SleepBetter kun je hier inzicht in krijgen en krijg je antwoord waarom je de ene nacht slechter slaapt dan de andere.

Stoppen met roken

Roken is slecht voor je gezondheid, punt. Toch is stoppen met roken voor velen nog niet zo eenvoudig. De app SmokeFree kan je er mee helpen. Het geeft je net dat extra steuntje in de rug om te stoppen. De app houdt niet alleen bij hoelang je bent gestopt, maar ook hoeveel geld je hebt bespaard en hoe je gezondheid al is verbeterd.

TIP
Wist je trouwens dat veel zorgverzekeraars stoppen met roken vergoeden vanuit het basispakket? Handig om te weten, indien het stoppen met roken echt niet lukt met behulp van deze app.

Hardlopen

Beginnen met hardlopen is bij uitstek de manier om een gezondere levensstijl te krijgen. Lukraak een rondje gaan rennen is zeker een optie. Toch is een beetje begeleiding in het begin, geen overbodige luxe. Hardlopen en Evy: een uiterst geschikte combinatie. De app heeft trainingsschema’s voor zowel de echte beginners als de meer gevorderde hardlopers. Evy begeleidt je persoonlijk tijdens het hardlopen en registreert daarnaast je afstand, gemiddelde snelheid en je verbrande calorieën.

Overige gezondheid apps

Bij een gezond lichaam en dito levensstijl, hoort natuurlijk ook een gezonde geest. Hier zijn natuurlijk ook een hoop handige apps voor. Of het je nu gaat om minder stress te ervaren of om je geheugen te trainen. Interesse om ook mentaal gezonder te worden? Op de site van UnitedConsumers staan tips over de beste apps om ook mentaal gezonder te worden.

Een kleine disclaimer
Het downloaden van een app is niet genoeg. Je moet er natuurlijk zelf actief mee aan de slag. In de fysieke wereld… Succes!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht