Pastips: waarop letten bij kopen jeans

post afbeelding

Er is bijna geen kledingstuk dat zo veelzijdig is als de spijkerbroek. Juist omdat spijkerbroeken er in zoveel modellen en wassingen zijn, bestaat er voor elke gelegenheid wel een geschikt exemplaar. Om jezelf er op je best uit te laten zien in je jeans, kies je er eentje die jouw figuur mooi uit laat komen.

Waar moet je precies op letten? Hoe zit het met skinny jeans en gezondheid?
We geven je een aantal handige tips.

Ronde of kleine billen

Heb je ronde billen of juist een klein achterwerk? Let dan bij het kopen van een broek in ieder geval op de kontzakken. Deze zakken kunnen je billen namelijk ronder of kleiner laten lijken. Zakken die klein zijn, die voorzien zijn van versieringen of klepjes, of die ver uit elkaar staan, maken je billen optisch ronder. Er zijn trouwens tegenwoordig ook speciale jeans, die je billen als het ware extra shape geven.

Een buikje

Heb je een buikje? Met de juiste jeans laat je het een stuk minder opvallen. Kies het liefst voor een spijkerbroek die wat hoger in de taille zit en daardoor over het onderste deel van je buik heen valt. Daarnaast is een tailleband met wat stretch erin een aanrader. Ook voor vrouwen die hun buik als probleemzone zien zijn er overigens speciale, corrigerende broeken verkrijgbaar.

Brede of smalle heupen

Heb je brede heupen? Dan zijn spijkerbroeken met een bootcut model of met rechte pijpen de meest geschikte optie voor jou. Doordat de pijpen onderaan wat wijder zijn, creëer je meer balans. Verder kun je het beste kiezen voor een tailleband die niet te laag zit; een lage tailleband trekt juist de aandacht naar de heupen toe. Wees daarnaast voorzichtig met versiersels en lichtgekleurde plekken bij je heupen. Ook die geven je heupen optisch meer volume. Wanneer je smalle heupen hebt, is een broek die de aandacht naar de heupen trekt juist wel geschikt. Dan kun je bovendien beter voor een wat strakkere jeans kiezen, dan voor een broek met uitlopende pijpen. Een strakker vallende broek laat je heupen namelijk ronder lijken.

Korte benen

Heb je korte benen? Kies dan voor een spijkerbroek met een wat hogere taille en met rechte of licht uitlopende pijpen. Draag liever geen broeken met cropped pijpen of broeken die heel baggy zijn. Als je je benen nog langer wilt laten lijken, draag je onder je jeans een paar mooie hakken. Op bijvoorbeeld deze website komen regelmatig hippe exemplaren voorbij.

Wel of geen skinny jeans

Skinny jeans zijn vooral onder jonge meiden nog steeds er populair. Er zijn aanwijzingen dat zeer strakke broeken nadelig zijn voor je gezondheid. Een aantal Australische wetenschappers waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s die strakke broeken met zich kunnen meebrengen. Een Australische vrouw kreeg na langdurig hurken in een dergelijke broek mogelijk last van het compartimentsyndroom in haar kuiten. Dit is een pijnlijke aandoening waarbij zich een bloeding of zwelling ontwikkelt in een spierbundel. Waarschijnlijk is dit een extreem geval. Sowieso worden je spieren en zenuwen aanzienlijk samengedrukt bij een (te) strakke broek. Kortom, regelmatig wisselen van een model broek kan geen kwaad.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Billen en nog eens billen

Door Denise Vischschoonmaker

Olympische been- en biloefeningen

Door Redactie GezondTotaal

Je buik vol van emoties

Door Ires Libert

Ik hang mijn strings aan de wilgen

Door Sandra Leon

Reageer op dit bericht