Pepernoten Recept [Sint-special]

post afbeelding

Inhoudsopgave

Samen bakken en snoepen

Al maanden voordat de goedheiligman daadwerkelijk in ons kikkerland is aangemeerd tref je pepernoten in de winkel. In alle denkbare vormen, smaken en varianten. Nu de Sint eenmaal in het land is en de spanning stijgt richting het heerlijk avondje stijgt ook de zin in pepernoten. Natuurlijk niet te veel en te vaak. Maar als je ze dan een keer op tafel zet, waarom dan niet zelf gebakken pepernoten? Meteen een leuke klus om samen te doen en om er daarna samen extra van te genieten!

Heb je nog nooit eerder pepernoten gebakken en ken je geen goed recept? Met dit pepernoten of kruidnoten recept wordt het een fluitje van een cent.

Benodigdheden voor dit pepernoten recept

100 gram boter

125 gram bloem

125 gram zelfrijzend bakmeel

80 gram bruine basterdsuiker

1 eierdooier

2 eetlepels water

1 theelepel speculaaskruiden

Snufje zout 

Benodigde materialen

Oven

Bakpapier

Mengkom

Mixer 

Bereidingswijze pepernoten bakken

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er een grote zachte bal van. Leg de bal op een bord en dek hem af met folie, laat het een uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm je oven ondertussen vast voor op 160 graden.
  3. Haal de deegbal uit de koelkast en rol er kleine pepernoten van. 
  4. Bedek je bakplaat met bakpapier en leg de pepernoten erop, zorg voor voldoende afstand tussen de pepernoten, ze zetten nog iets uit als ze bakken. Druk ze nog een klein beetje aan.
  5. Doe de bakplaat in de oven en bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin.
  6. Zijn de pepernoten klaar? Laat ze dan nog even afkoelen voordat je ze op eet.

 

Ga jij het proberen? Laat ons dan hier of op Facebook weten of het is gelukt en hoe ze smaakten! 


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Doe eens wat anders met chocoladeletters

Door Annelon Geluk

Mama’s December stress

Door Jessica Szabo

Sinterklaas: schappen vol lekkernij

Door Annelon Geluk

Avocado: van dipsaus tot broodbeleg

Door Irina Verwer

Reageer op dit bericht