Pijntjes hier en Pijntjes daar in Hotel Mama

post afbeelding

Ik ben een leuk mens maar medisch een geval apart

Qua pijntjes ben ik persoonlijk een soort van ervaringsdeskundige. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gehad. Niet voor niets zeg ik ook regelmatig: “Ik ben een leuk mens maar medisch een geval apart.” Behandelend specialisten hebben dit de afgelopen jaren nogal eens kunnen bevestigen. Dat gegeven maakt het voor de prinsessen en huispuber niet altijd even eenvoudig. Want hoewel ik ieder pijntje serieus neem, hoe klein of groot ook, ik heb er altijd wel een antwoord op of een verklaring voor.

Keine prinses, kleine pijntjes

Nu is het zo dat kleine prinses vaak de meest onschuldige dingen heeft. Natuurlijk zijn er de normale kinderdingen als oortjes, keel- en neusamandelen geweest maar verder zijn er vooralsnog weinig aparte rare pijntjes die extra aandacht behoeven.

Huispuber, puberale paniek

Huispuber dènkt echter vaak van alles te hebben. Als fanatiek hockeyster loop je natuurlijk af en toe een pijntje hier of daar op en het schijnt heel normaal te zijn dat zo’n pubermens daar dan meteen ook het ergste van denkt. Gelukkig ben ik er dan altijd om de boel te relativeren, de tube spierbalsam erbij te pakken en de spieren weer soepel en warm te maken. Vaak ziet huispuber dan snel zelf ook wel in dat die pijn in haar rug echt geen nare enge ziekte kan zijn of dat dat pijntje in haar kuit geen afgescheurde pees is zoals ze eerder dacht. Héél soms komt ze via de huisarts bij een specialist terecht die na de beoordeling van röntgenfoto’s dan constateert dat het ècht niets is. Vaak is de enorme pijn dan ook meteen dezelfde dag alweer verdwenen. Zo werk dat nou eenmaal met huispubers.

Middelste prinses, medisch wonder

Middelste prinses lijkt in vele opzichten op mij. Heeft ze een pijntje, dan ís het ook wat. Laat ik beginnen met te vertellen dat zij als baby véél te klein en véél te vroeg ter wereld kwam wegens een solutio (placentaloslating). Met twee maal een apgar-score van nul, leek ze het niet te doen. In de 5 minuten na de tweede apgar-test waarin ze wederom een nul scoorde heeft ze gevochten als een leeuwin om de laatste test met een magere 6 af te sluiten. Ze was er en mocht er zijn! 

Tot haar derde levensjaar was ze te klein en te dun maar qua ontwikkeling liep ze vóór op haar leeftijdsgenootjes. Haar darmproblemen losten we op middels een dagelijkse klysma en in vol vertrouwen dat het goed zou komen, zette ze vanaf haar 3e de groeispurt in.

Inmiddels is ze 9, zit ze in groep 6 en is ze net zo groot als haar vriendjes en vriendinnetjes. Pijntjes hier en pijntjes daar zijn ook haar dus niet vreemd. Met dát verschil dat haar pijntjes ook altijd wel iets serieuzer zijn. Nu, na ruim 9 jaar, begint het er eindelijk op te lijken dat er puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Haar lichaam wil ineens té snel groot en volwassen worden. Iets waar ze als 9-jarige nog niet klaar voor is. Opnieuw heb ik er als mama alle vertrouwen in dat het goed komt.

Pijntjes horen erbij, ook in Hotel Mama

Het leven in Hotel Mama is leuk, al die pijntjes hier en daar horen er nou eenmaal bij. Zolang als we er zo af & toe om kunnen lachen en we beseffen dat we met al onze pijntjes waar dan ook, in goede handen zijn, zijn we vrolijk en gezond. En dáár doen we het voor!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Super handige tips voor gezonde traktaties

Door Redactie GezondTotaal

Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

Door Esther van Houten

Reageer op dit bericht