Pokémon Go: al gamend je conditie op peil houden

post afbeelding

Een aantal weken geleden is het mobiele spel Pokémon Go gelanceerd en wereldwijd ingeslagen als een bom. Het aantal spelers is enorm en er gaat geen dag voorbij zonder leuke nieuwsfeitjes in de nationale en internationale media. Normaal gesproken staan computerspellen niet in een bijzonder positief daglicht, maar bij Pokémon Go is dit wel het geval.

Het geheim? In Pokémon Go moet je er daadwerkelijk op uit trekken en vooral veel bewegen, een gezond spelletje dus!

Wat is Pokémon Go precies?

Hoewel Pokémon Go de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws is geweest, wordt meestal maar weinig uitleg gegeven over hoe het spel in elkaar steekt. In het kort komt het erop neer dat je in Pokémon Go een Pokémontrainer bent en het is de bedoeling dat je Pokémon vangt en traint. Deze Pokémon kunnen vervolgens worden ingezet om Gyms te veroveren. Het spel speelt zich af op een kaart die overeenkomt met de kaart van de echte wereld om je heen. Door rond te lopen kun je onder andere Pokémon tegenkomen en vangen en ingrediënten verzamelen om de Pokémon die je gevangen hebt sterker te maken.

TIP:
Het spel maakt, net als bijvoorbeeld navigatiesoftware of Google Maps, gebruik van de echte wereldkaart en om je locatie bij te houden wordt er gebruik gemaakt van GPS. Zorg er bij het spelen van Pokémon Go daarom altijd voor dat GPS is ingeschakeld op je telefoon, anders zal het spel niet werken.

Bewegen voor vooruitgang

Zoals uit het bovenstaande al duidelijk is, bestaat de game vooral uit het vangen van Pokémon en trainen van de kleine beestjes. Aangezien er vele verschillende soorten Pokémon zijn, je steeds sterkere Pokémon vangt naarmate je ervaring verzamelt in het spel en gevangen Pokémon ingrediënten opleveren die nodig zijn voor het trainen van andere Pokémon, is en blijft het belangrijk om regelmatig de omgeving te verkennen.

Daarnaast vind je in de omgeving ook Pokéstops, waar je onder andere nieuwe Pokémon-ballen (ballen die gebruikt worden bij het vangen van Pokémon) en Pokémon-eieren kunt vinden. En ook bij het uitbroeden van gevonden eieren, waarmee je Pokémon-collectie verder kan worden uitgebreid, staat beweging weer centraal. De eieren kunnen worden uitgebroed door 2, 5 of 10 kilometer af te leggen, afhankelijk van welke Pokémon in het ei zit. Het moge inmiddels duidelijk zijn, het leven van een Pokémon-trainer bestaat vooral uit lopen, lopen en nog eens lopen.

TIP:
Het heeft geen zin om de auto te pakken om snel eieren uit te broeden. Het spel controleert je snelheid en als je sneller gaat dan 15 kilometer per uur wordt de afstand die je aflegt niet geteld. Eieren moeten dus echt lopend of eventueel met lage snelheid op de fiets worden uitgebroed.

Zelf Pokémontrainer worden

Als je zelf ook wilt kijken of je het talent hebt om een succesvolle Pokémontrainer te worden en zin hebt om al spelend je conditie op peil te houden, dan is er eigenlijk maar een vereiste: je moet over een Android-telefoon of iPhone beschikken. Het spel kan gratis worden gedownload uit de Play Store of App Store en na het installeren en starten van het spel kan je aan van de instructies in de app je karakter aanmaken. Daarna zal het spel de kaart van de omgeving tonen en ben je klaar om je carrière als Pokémontrainer te starten. We wensen iedereen die een poging wil wagen veel plezier en succes en willen wel nog even aanraden om tijdens het spelen niet alleen naar het schermpje van de smartphone te kijken. Houd dus rekening met de omgeving!

TIP:
Een veelgehoord probleem met de nieuwe Pokémon Go app is dat de batterij van je smartphone vrij snel leeg raakt doordat het spel zoveel energie vergt van je toestel. Het is dan ook niet voor niets dat de vraag naar extra batterij capaciteit in de vorm van zogenaamde powerbanks de afgelopen weken onwijs is gestegen. Google trends laat een stijgende lijn zien in de vraag naar Powerbanks.

Meer capaciteit: langer spelen

Door het gebruik van een powerbank kan de Pokémon-jager langer het spel spelen. Ter beeldvorming; de meeste powerbanks hebben een capaciteit van 10.000 mAh waarbij je je smartphone een beperkt aantal keer kunt opladen. Veel nieuwe smartphones hebben een accu capaciteit van rond de 3.000 mAh, terwijl de iPhone 6s ‘slechts’ een accu capaciteit heeft van 1715 mAh.

Pokémongevechten

Als je uiteindelijk een aantal Pokémon gevangen en getraind hebt en denkt dat je Pokémon klaar zijn voor een gevecht is het tijd om een Gym te zoeken. Nieuwe Pokémontrainers worden al vrij snel nadat ze zijn begonnen met spelen ingedeeld in een van de drie teams die het spel kent en het is de bedoeling om namens je team Gyms van andere teams te veroveren.

Om een Gym te veroveren zal je eerst naar de Gym toe moeten lopen en daarna de Pokémon die de Gym verdedigen moeten verslaan. Het gevecht zelf is vrij eenvoudig. In principe moet je er vooral voor zorgen dat je de juiste Pokémon inzet voor het gevecht en dat je Pokémon sterk genoeg zijn. Aangezien elke Pokémon zijn eigen sterke en zwakke punten heeft, kan je door strategische keuzes en de inzet van de juiste Pokémon al een heel eind komen.

TIP:
Het is in de wat minder drukbevolkte gebieden in Nederland soms lastig om Pokéstops en Gyms te vinden. Als je de hele buurt al hebt verkend, maar geen Pokéstops en/of Gyms hebt kunnen vinden, kan je eventueel met een van de vele bronnen op het internet waarschijnlijke locaties van Pokéstops en Gyms achterhalen.

pokemon - blogGoed voor je conditie

De conclusie is dat Pokémon GO de eerste game is die wel degelijk goed is voor je conditie. Zowel kinderen als volwassenen komen achter hun computerscherm vandaan en lopen grote afstanden om Pokémons te vangen. Het spel weet over de hele wereld van schermverslaafden een fanatieke Pokémon zoekende wandelaar te maken!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ga goed voorbereid op fietsvakantie

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht