Praktische tips om effectief te stoppen met blowen

post afbeelding

In Nederland kun je legaal blowen en in de grote steden vind je op verschillende plaatsen coffeeshops. Het is dan ook verleidelijk om zo nu en dan een jointje te roken. Veel mensen vinden blowen aangenaam, maar uiteraard zijn er ook verschillende negatieve effecten. Je kunt bovendien verslaafd raken en daar zit je niet op te wachten. Wil je stoppen met blowen, maar weet je niet precies hoe? Lees dan de tips uit dit artikel.

Breng de voordelen en nadelen in kaart

Blowen kan na een tijdje een gewoonte worden. Soms heb je niet eens meer door waarom je het precies doet. Het past dan gewoon binnen je ritme, want de mens is een gewoontedier. Om die reden is het belangrijk om je gevoelens in kaart te brengen. Pak een papier en schrijf op wat de voordelen en nadelen van blowen zijn. Wees eerlijk tegen jezelf. Wanneer je ziet wat de nadelen zijn, dan heb je de interne motivatie om te stoppen en juist dat is het fundament voor een gezond leven zonder wiet.

Jezelf belonen

Stoppen met blowen is niet gemakkelijk. Zeker in de eerste periode zal je constant te maken krijgen met verleidingen en verlangens. Wees om die reden niet te streng voor jezelf. Stel bijvoorbeeld concrete doelen, zoals een week niet blowen.  Heb je dit doel behaald? Dan mag je jezelf op iets lekkers trakteren. Denk aan een heerlijke zak snoep of ga lekker uit eten met je vriend of vriendin. Dan blijf je namelijk gemotiveerd.

Stel mensen in je omgeving op de hoogte

Het is om meerdere redenen verstandig om mensen in je omgeving te vertellen dat je wilt stoppen met blowen. In de eerste plaats kunnen ze je motiveren. Gaat het even slecht met je? Heb je ineens een intens verlangen naar een joint? Dan kun je een van je beste vrienden bellen. Wees transparant over je gevoelens en verlangens. Je vrienden ondersteunen je ongetwijfeld. Daarnaast is het voor jou ook een stok achter de deur. Ga je uiteindelijk toch blowen? Dan stel je niet alleen jezelf teleur, maar ook de mensen in je omgeving. 

Kom uit je natuurlijke ritme 

Mensen die langdurig blowen doen dit meestal op gezette tijden. Om die reden is het van belang om uit je natuurlijke ritme te komen. Blow je bijvoorbeeld altijd na een lange werkdag? Ga dan niet op de bank zitten met een joint, maar ga bijvoorbeeld lekker sporten. Duik het buurtzwembad in of ga hardlopen met je vrienden. Op die manier maak je op een gezonde manier endorfine aan en je hebt minder snel de neiging om te blowen. 

Conclusie

Een wietverslaving is een hardnekkig en onderschat probleem. Gelukkig heb je altijd de mogelijkheid om te stoppen. Met de tips uit dit artikel moet dat zeker lukken. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht