Tips om zo nu en dan bij stil te staan

post afbeelding

Iedereen probeert goed voor zichzelf te zorgen. De ene dag gaat dat beter dan de andere. Met een druk sociaal leven, werk en een huishouden, lijkt het alsof je bijna geen tijd meer overhoudt. Simpele dingen schieten er dan bij in. 

Zeg zo nu en dan ‘nee’

Voor veel mensen is een van de belangrijkste leerpunten in het leven “nee’’ te (durven) zeggen. Als je het leuk vindt om iets te doen voor iemand anders, moet je dat vooral blijven doen. Maar er zijn momenten dat het niet kan of dat je er geen zin in hebt. Dat is helemaal niet erg. Mensen zullen je eerlijkheid waarderen en jij hebt meer rust aan je hoofd.

Geef tijd aan geldzaken

Lichamelijk fit zijn is natuurlijk belangrijk. Financieel fit zijn is bij wijze van spreken bijna net zo belangrijk. Dat betekent dat al je geldzaken op orde zijn. Er zijn geldzaken waar je geen zin in hebt om tijd aan besteden, zoals verzekeringen. Je zorgverzekering een van de belangrijkste verzekeringen die je hebt. En ervaring leert, de meeste mensen willen ook hier niet al te veel tijd aan besteden. Aan de andere kant wil eigenlijk niemand teveel betalen. Je doet er dus goed aan om regelmatig te controleren of je wel de juiste zorgverzekering voor jouw situatie hebt. Als je daarop let dan betaal je in 2017 misschien wel minder.

Rek en strek

Bij het opstaan, tijdens het douchen, op je werk of als je op straat loopt: rek die spieren op! Op die manier blijven je spieren warm en blijft je lichaam wakker. Zit je hier en daar toch een beetje vast? Dan is een bezoekje aan een masseur of fysiotherapeut te overwegen. Deze specialisten helpen je van je klachten af of verlichten de klachten. Daarnaast krijg je vaak nuttige tips over hoe je het beste kan bewegen.
Fysiotherapie is helaas niet gedekt binnen de basisverzekering. Heb je nu geen aanvullende verzekering? Dan is het voor jou misschien toch verstandig om bij de zorgverzekering in 2017 wel een aanvullende verzekering te kiezen die fysiotherapie vergoedt.

Maak een bucketlist

Wie in de dagelijkse sleur terecht komt, vergeet soms te genieten van het leven. Als je alles opschrijft wat je ooit wilt doen en dat een prominente plek in je huis geeft word je er altijd aan herinnerd. Het hoeven niet per se grote en verre reizen te zijn, het kan ook zijn dat je een bepaald restaurant in Nederland nog wil bezoeken. Pak af en toe je lijstje erbij om te kijken of je er iets van kan afvinken. Ben je van plan een verre reis te maken? Dan is zorgverzekering met een aanvullende werelddekking verstandig. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd op reis gaat. Hoef je je daar ook niet meer druk om te maken!

 


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

De belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering 2018 in beeld

Door Gast Blogger

Gezond zijn loont!

Door Redactie GezondTotaal

Loop jij blessurevrij?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht