Praktische tips om sporten vol te houden

post afbeelding

Regelmatig en minimaal matig intensief bewegen is zo’n beetje het belangrijkste om je conditie op peil te houden en dus voor een gezonde levensstijl. Dit is algemeen bekend. Je herkent het vast wel, hoe krijg je nou voldoende motivatie om er actief mee aan de slag te gaan. En belangrijker nog, hoe hou je het vol.

In dit artikel geven we een aantal praktische tips en links met handige weetjes om het bewegen en sporten leuk te maken en vol te houden.

Maak het leuk voor jezelf

Dit doe je natuurlijk door een sport te kiezen die bij je past en ook door je omgeving zo prettig mogelijk te maken. Maak bijvoorbeeld een afspeellijst met je favoriete muziek, of luister tijdens het sporten naar een audioboek of kijk in de sportschool TV. Zo heb je nauwelijks meer in de gaten dat je flink bezig bent.

Beloon jezelf

Ben je flink aan het sporten? Dan mag je jezelf ook belonen! Dit motiveert alleen maar extra. Genieten is ook een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Gun jezelf af en toe een cadeautje, neem na inspanning een lekker lang bad of trakteer jezelf op een bezoek aan de bios of theater. Een avondje ontspanning is minstens zo belangrijk als beweging!

Maak die selfies gewoon

Voor de Social Media-verslaving is het misschien niet zo handig, maar een aantal Likes op Facebook kunnen je flink motiveren het sporten vol te houden. Maak gerust af en toe een paar healthy-selfies en plaats die op Facebook, Twitter, Instagram of waar dan ook. Je kan bijvoorbeeld bij het halen van een doel een foto met toelichting plaatsen. Zo blijft het ook leuk voor je vrienden om je inspanningen te volgen.

Feel & look good

Pak je die oude joggingbroek waar je ook al eens de tuin mee hebt gedaan, of steek je jezelf in het nieuw? Reken er maar op dat je met een nieuwe outfit toch net even lekkerder in je vel zit. Kies sportkleding van goede kwaliteit. Niks zo vervelend als niet lekker zittende kleding of sportschoenen waarin je enorm transpireert. Dan haak je weer snel af. Kwaliteit sneakers voor een vriendelijke prijs is tegenwoordig zo online gevonden. Je schoenencollectie breidt zo ook uit, want een coole sneaker trek je ook gewoon aan naar het werk. Een echte win win!

Neem je vrienden mee

De laatste tip. Alleen gaan sporten als sporten niet echt je ding is, dat hou je niet makkelijk vol. Tijdens het rennen even bijkletsen met een vriend(in) maakt het sporten een stuk leuker. En een gemaakte afspraak zorgt er ook voor dat je daadwerkelijk gaat sporten. Zo motiveer je elkaar. Zoek dus een leuke vriend(in) op en beslis samen wat jullie gaan doen en wanneer. Leuker wordt het niet!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht