Preventieve health check

post afbeelding

Wil jij graag meer inzicht in jouw gezondheid vergaren. Ben je nieuwsgierig hoe het met jouw lichamelijke gestel is? En zou je graag simpel en snel zonder tussenkomst van een dokter medisch onderzoek laten verrichten? Dat kan! Het is mogelijk om een preventieve health check te laten verrichten. Van radiologisch- en dermatologisch onderzoek tot een uitgebreid laboratoriumonderzoek. Je kunt deze onderzoeken allemaal preventief laten uitvoeren op een moment dat jouw schikt.

Zuinig op je gezondheid

Mensen zijn vaak zuinig op bezittingen die hun kostbaar zijn. Maar hoe zuinig ben je eigenlijk op jouw gezondheid? Materialistische dingen kunnen misschien waardevol voor je zijn. Maar je gezondheid is uiteindelijk het meest waardevolle bezit dat je hebt. Zonder een goede gezondheid is je kwaliteit van leven simpelweg een stuk minder. Het is daarom belangrijk om zuinig te zijn op je gezondheid. Uiteraard is een gezond voedingspatroon en voldoende beweging hierin van belang. Maar ook het preventief laten checken van je gezondheid is slim. Met een complete bodyscan kunnen eventuele aandoeningen en/of risicofactoren worden opgespoord. En onder het mom van: voorkomen is beter dan genezen, is preventief medisch onderzoek een echte uitkomst.

Welke onderzoeken zijn er mogelijk?

Wat preventief medisch onderzoek inhoudt, valt wel uit de terminologie af te lezen. Maar het onderzoekbegrip kun je heel breed interpreteren. Want wat houdt medisch onderzoek in deze context nou precies in? Welke onderzoeksmethoden zijn er voor handen als je preventief medisch onderzoek wilt laten verrichten. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld een MRI scan laten maken van diverse lichaamsdelen. Dit radiologische onderzoek kan worden ingezet voor het hoofd, maar ook voor knieën, heupen en andere lichaamsdelen. Met deze scan kan jouw gezondheid goed in beeld worden gebracht. Van gewrichten en spieren tot pezen en weefsels. Het is allemaal zichtbaar op het beeldmateriaal dat deze scan van jouw lichaam kan maken.

Bloedonderzoek laten uitvoeren

Radiologisch onderzoek betreft een veel ingezette onderzoeksmethode. Maar het is niet de enige onderzoeksmethode die vaak wordt gebruikt. Ook bloedonderzoek blijkt heel effectief te zijn in veel verschillende situaties. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat er in het bloed veel zichtbaar is. Zo kun je in iemands bloed bijvoorbeeld het gehalte van allerlei verschillende vitamines aflezen. Maar ook de ontstekingswaarden en de hormoonspiegels in het bloed kunnen veel vertellen over jouw fysieke gestel. Vaak is het dan ook de combinatie van de diverse onderzoeksmethoden die voor een compleet gezondheidsbeeld zorgt. Middels welke preventieve medische onderzoeken wil jij inzicht in jouw gezondheid vergaren?


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.