QuitNow! Stoppen met roken, de uitdaging!

post afbeelding

Stoppen met roken, de uitdaging!

Het is het klassieke goede voornemen van elke Oud & Nieuw, het is het goede voornemen die al tientallen keren is besproken met bekenden en het is goede voornemen die oh zo lastig blijkt om te halen. Stoppen met roken. De drie woorden die bij de doorgewinterde roker regelmatig door het hoofd spoken en als een ontzettend uitdaging geldt. De applicatie QuitNow! heeft een manier bedacht om rokers te helpen met deze uitdaging. De applicatie werkt met achievements, oftewel het behalen van doelstellingen en het live bijhouden van gezondheidsverbetering en geldbesparing. Helpt deze applicatie ons dan eindelijk het voornemen van Oud & Nieuw te behalen?

Beginnen

De applicatie begint heel simpel met het invoeren van onze eigen rookgewoontes. Hier moet worden aangegeven hoe oud we zijn en hoelang we al roken, wanneer we beginnen met stoppen, hoeveel er per dag gerookt wordt en wat bijvoorbeeld het pakje sigaretten kost die we roken. Na het invullen van de gegevens begint het daadwerkelijke stoppen en vanaf dan gaat de applicatie ons een handje helpen. Leuke toepassing van de applicatie is dat er een galerij van motivatiefoto’s geupload kan worden voor een extra steuntje in de rug. Denk hier bijvoorbeeld aan een foto’s van (klein)kinderen of die 20km hardloopestafette die we al zo lang willen doen, maar nu niet de fitheid voor bevatten.

Bijhouden van vooruitgang

De applicatie QuitNow! heeft op het beginscherm een duidelijk overzicht van de vooruitgang in het stoppen met roken. Op de seconde af is er te zien hoelang we al zijn gestopt met roken, hoeveel sigaretten hierdoor zijn genegeerd en hoeveel geld we hiermee hebben bespaart.

Naast het bijhouden van deze gegevens heeft de applicatie QuitNow! een scherm waar de verbetering in gezondheid wordt bijgehouden. Dit uit zich in kleine doelen zoals ‘smaak- en reukorgaan is  volledig hersteld’ tot de grotere doelen zoals ‘kans op het ontwikkelen van longkanker is op hetzelfde niveau als een niet-roker’. De motivatiefactor ‘gezondheid’ wordt hier heel goed ingezet door de applicatie.

Achievements

Hoe langer we stoppen met roken des te meer achievements er behaalt worden. De achievements die bij de applicatie behaalt kunnen worden zijn bijvoorbeeld ‘Following the road’ waar een hele week niet gerookt mag worden of ‘A whole week’ waar er zeven dagen op de levensverwachting wordt teruggewonnen door het stoppen met roken.. De behaalde achievements kunnen via de Facebook of Twitter worden gedeeld zodat vrienden, familie en kennissen mee kunnen kijken in de vooruitgang van het stoppen.

Eindoordeel

De applicatie doet erg zijn best om de roker te helpen met stoppen. Dit wordt gedaan door realtime bij te houden wat er wordt behaalt qua doelstellingen en hoeveel geld er wordt bespaart door het stoppen met roken. Voor iedereen die met Oud & Nieuw (of gewoon vandaag) weer het aloude voornemen op de planning heeft staan raden we aan om deze applicatie eens te proberen.

Download links

Wil jij de “QuitNow!” app zelf downloaden?

Google Play

Screenshots

 

 

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht