Rijstpapier als gezond alternatief

post afbeelding

Het liefst zouden we allemaal lekker en gezond eten. Soms is dat best lastig. Maar met rijstpapier wordt het een stuk gemakkelijker. Het is een gezond alternatief voor bijvoorbeeld wraps of gefrituurde snacks en je kunt er allerlei kanten mee op. Rijstpapier is iets dat vooral in de Aziatische keuken gebruikt wordt. Veel Aziatische gerechten zijn heel gezond. Dat geldt natuurlijk niet voor alles. Je kunt in ieder geval bij asianfoodlovers terecht voor meer Aziatische etenswaren en meer.

Eindeloos variëren met rijstpapier

Rijstpapier is dus een gezond alternatief voor meerdere dingen. Je kunt van alles in je rijstpapier rollen. Rijstpapier moet je eerst in heet water dippen en daarna om je vulling rollen. Die vulling kan van alles zijn. Meestal wordt er een combinatie van groenten, eiwitproducten en rijst of noedels in rijstpapier gerold. Je kunt natuurlijk ook voor een vegetarische variant gaan in plaats van kip of garnaal als eiwitproduct. Met groenten kun je eindeloos variëren. Je sluit het geheel af met noedels, rijst of een ander vergelijkbaar product. Maar je kunt het natuurlijk zelf ook anders invullen.

Lichter op de maag en frituren niet nodig

Rijstpapier kan ook ingezet worden als een soort wrap. Het doet natuurlijk hetzelfde: een mix van eten omhullen. Maar rijstpapier is een stuk lichter op de maag. Het rijstpapier is ook dunner dan een wrap. En het is doorzichtig. Rijstpapier kan goed ingezet worden als een omhulsel voor een loempia. Een loempia wordt alleen wel gefrituurd en bij rijstpapier is dat niet nodig. Daarom is het een gezonder alternatief voor frituren van bepaalde snacks die je in rijstpapier kunt hullen.

Meer Aziatische producten

Rijstpapier is slechts een voorbeeld van een product dat in de Aziatische keuken wordt ingezet. Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere dingen die je kunt inzetten, ook als gezondere alternatieven voor wat je misschien normaal gesproken gebruikt. Van kruiden en sauzen tot rijstkokers. Als het met de Aziatische keuken te maken heeft, kun je het vinden bij asianfoodlovers. Of het nu om etenswaren gaat of juist om de bereiding ervan. Om ingrediënten en kant-en-klare maaltijden.

Bestel je producten online

Je bestelt het allemaal eenvoudig online. Vanaf € 40 hoef je geen verzendkosten te gebruiken. Dat haal je gemakkelijk als je het aanbod ziet van dingen die je kunt bestellen. Bestellingen die voor 1 uur binnen zijn, worden de volgende dag nog bij je thuis geleverd. Let wel even op of je diepvriesproducten bestelt – daar zitten namelijk wel extra kosten bij.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De voordelen van keukenmixers voor gezonde Maaltijden

Door Redactie

Praktische tips om effectief te stoppen met blowen

Door Redactie

Het belang van seksuele gezondheid en welzijn in relaties

Door Redactie

Duurzame uitvaartzorg: Een groene benadering van afscheid nemen

Door Redactie

Reageer op dit bericht