Rokjesdag en cellulite

post afbeelding

Als jij denkt dat je de enige bent met cellulite, dan heb je het mis. Negen op de tien vrouwen krijgt last van vervelende bobbels en ook van die vreselijke kuilen op benen en billen. Je kunt gaan lijnen, meer sporten en water drinken, het helpt echter onvoldoende. Om de oorzaak van verklevingen en zwellingen in de onderhuidse bindweefselstructuur aan te pakken bevorder je de doorbloeding door middel van (bindweefsel)massages en crèmes. Het maanlandschap verdwijnt helaas niet helemaal, maar gladder en mooier wordt je huid er wel van.

Ismakogie bewegingen

Door het beoefenen van onderstaande Ismakogie bewegingen heb ik strakkere bovenbenen en billen gekregen. Doe er ook je voordeel mee:

Staan

De ideale manier van staan is in twee rechte hoeken. Een rechte hoek van 90 graden tussen voet en onderbeen en tussen hals en kin. Zorg ervoor dat je in balans op beide voeten staat. De voeten staan op heupbreedte. Hielen staan iets dichter bij elkaar dan de voorvoeten. Je oren zitten zo veel mogelijk boven je schouders. Zet de benen naast elkaar. Zorg voor een goed bodemcontact. En let erop dat het heupgewricht gestrekt is aan de kant van het standbeen:

  • Til het bovenbeen van het speelbeen verend op tot een hoek van 90°
  • Til het bovenbeen in één keer op
  • Til het bovenbeen in één keer op. Leg nu de middelvinger van de rechterhand tegen het voorhoofd. Breng de rechterknie en de elleboog van de rechterarm naar elkaar toe. Zorg ervoor dat de rug zo goed mogelijk recht blijft. Zet de voet terug op de grond (hielen dichter bij elkaar dan de voorvoeten). Wissel van been
  • Doe alsof je loopt (de voeten niet optillen). Voel de beweging in de spieren
  • Doe alsof je loopt in schredenstand. Verplaats het lichaamsgewicht afwisselend van standbeen naar speelbeen

 

Zuilen draaien

Houd de hielen gesloten, of ga in een kleine spreidstand staan. Zorg dat alle bodemcontactpunten op de grond blijven. Draai de gestrekte benen naar buiten en laat weer terugvloeien. Laat de beweging vanuit de voeten beginnen. Lengte- en rustspanning wisselen elkaar ritmisch af. Doe de vorige beweging nogmaals, maar laat de beweging nu vanuit de bovenbeenspieren en de bilspieren beginnen. Let erop dat de spiercontracties niet te sterk en te schokkend verlopen, het moet een vloeiende beweging zijn. Anders wordt de strekking van het hele lichaam geblokkeerd en worden er spierbundels gevormd.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Roomboter of Margarine: de meningen en feiten

Door Redactie GezondTotaal

Voedingstrends of je nuchtere verstand gebruiken?

Door Jolanda Hamers

Je lichaam heeft bijzonder aanpassingsvermogen

Door Ires Libert

Billen en nog eens billen

Door Denise Vischschoonmaker

Reageer op dit bericht