Seks met rugpijn. Hoe dan?

post afbeelding

De meeste vrouwen krijgen, voor een korte of langere periode, in hun leven te maken met rugpijn. Rugpijn kan een grote invloed hebben op je leven, op de relatie en meestal ook het seksleven. De rugpijn kan zelfs te erg zijn voor seks. Hoe ga je hier mee om?

Door: Wendy van Mourik

Waarom seksueel actief blijven ondanks de pijn

Als je last hebt van rugpijn, denk je vaak dat vrijen de pijn zal verergeren. Maar er is een gedachte die kan helpen: tijdens het vrijen en vooral tijdens een orgasme maakt het lichaam het stofje oxytocine aan. Dit stofje heeft een bewezen pijnstillende werking. Het vermindert de pijn. Als er vaak en veel oxytocine wordt aangemaakt wordt dat effect versterkt. Vandaar ook het gezegde: ‘An orgasm a day keeps the pain away’.

Verschillende soorten rugpijn

Er zijn twee soorten rugpijn te onderscheiden: rugpijn die je ervaart bij strekken van de rug en rugpijn die je vooral ervaart bij het voorover buigen. Deze verschillen zijn belangrijk als je zoekt naar oplossingen.

Beste seksstandjes voor vrouwen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er standjes zijn die goed zijn voor vrouwen met rugpijn en seksstandjes die je beter kunt vermijden (bron: onderzoek Waterloo’s Faculty of Applied Health Sciences).

Voor vrouwen met rugstrek-pijn
is de beste positie: Missionaris met steun voor onderrug. Een kussen in de onderrug houdt hierbij de bekken stabiel. Doet het kantelen van de bekken pijn, dan kan je beter de benen gestrekt houden.

Voor vrouwen met vooroverbuig-pijn
is de hondjes positie het beste seksstandje. De vrouw steunt hierbij op haar handen. Een andere goed standje is vrouw liggend op haar buik. Als je last hebt van strekpijn helpt het om een kussentje onder de heupen te plaatsen.

Praktische tips om je op weg te helpen

Praat
Het klinkt als een open deur maar dit is wel het belangrijkst: praat met je partner en ga samen op zoek naar mogelijkheden. Je vriend/man moet begrijpen dat je hem nog aantrekkelijk vindt maar dat je bent bang dat seks de pijn erger maakt. Of dat je er gewoonweg te weinig energie voor hebt.

Balanceer met energie
Als je ’s avonds te moe bent om te vrijen, kan je er beter in de ochtend tijd voor maken. Als de hele vrijpartij teveel energie vergt kan het beter zijn om alleen te zoenen en te strelen. Of om het afmaken tot een orgasme (het meest vermoeiende deel), aan je partner over te laten.

Weg met de doelgerichtheid
Ga voor ondeugend en spannend samen genieten in plaats van gerichte orgasmes. Experimenteer met orale seks, seksspeeltjes en verschillende standjes. Dan kan het seksleven plotseling een stuk leuker worden. En leg jezelf geen druk op. Is het een keertje niet fijn, dan is dat okee, een volgende keer kan het heel anders zijn.

Reageer tijdens het seksverkeer
Lage rugpijn kan ook tijdens een vrijpartij optreden. Vooral tijdens een orgasme kan de pijn ernstig zijn. Verlaag deze pijn door uw benen te liften. De pijnscheuten nemen dan meestal meteen af. Wordt de pijn tijdens het vrijen erger, stop er dan direct mee.

Plan
Dat seks spontaan moet gebeuren is een fabeltje. Planning en voorbereiding zorgt voor een juiste staat van ontspanning en opwinding. Zorg ook voor een goed kussen, glijmiddel, massageolie en de juiste temperatuur in de slaapkamer.

Gebruik een goed glijmiddel
Een lichaam dat pijn ervaart vindt het lastig om vocht aan te maken. Een paar druppeltjes van een goed glijmiddel helpt.

Nog meer tips
Lees hier nog meer tips en info over rugpijn bij vrouwen en seksualiteit.
Mannen kunnen natuurlijk ook rugpijn hebben en daarvan last ondervinden bij hun sexualiteit. Lees hier de tips voor mannen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Zo kom je uit je seksuele winterdip

Door Gast Blogger

Waarom heb JIJ seks?

Door Yvonne van Baardwijk

Reageer op dit bericht