Seks: Verschil tussen man en vrouw?

post afbeelding

Zin in seks komt niet uit de lucht vallen

Zoals ik in mijn blog Hoe maak jij zin in seks? reeds aangaf, komt verlangen niet uit de lucht vallen. Bij mannen lijkt de zin soms wel uit de lucht te vallen; zij reageren sneller op seksuele prikkels dan vrouwen. Zo zijn er nog meer verschillen tussen mannen en vrouwen. Uiteraard is iedereen anders, en wil ik niet stereotyperen…  Maar dit is wat ik tegenkom in mijn praktijk als Thuisseksuoloog.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Een belangrijk verschil zit hem in het begin van een vrijpartij. De man is vaak wat sneller ‘in the mood’ dan vrouwen. Vrouwen hebben over het algemeen wat meer tijd nodig om opgewonden te worden; het is belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Je kunt opwinding niet afdwingen; het is een kwestie van tijd, prettig voorspel en geduld.

 

Factor tijd

De factor tijd is dus één van de belangrijkste verschillen. Dit betekent dat de man een tandje terug moet doen en niet andersom. Als je weet dat mannen en vrouwen een ander tempo hebben om opgewonden te raken, dan kun hier rekening mee houden en begrip voor opbrengen zonder te oordelen of te verwijten.

Geen zin…

In hoeverre verschillen mannen en vrouwen van hoe ze (willen) vrijen? Doordat een man meestal sneller opgewonden raakt, is hij eerder ‘klaar’ om over te gaan tot penetratie terwijl de vrouw graag langer voorspel wil. In mijn praktijk zie ik vaak dat dit leidt tot wrijving tussen partners.

Een vrouw heeft minder zin om te vrijen omdat het tempo of de manier van vrijen van elkaar verschilt. Dit kan leiden tot verminderde/geen zin. Het is belangrijk om te onderzoeken hoe dit komt… Heeft de vrouw geen zin? Of heeft de vrouw geen zin in de manier waarop er wordt gevreeën?

Alhoewel mensen onderling verschillen, zie ik vaak dat vrouwen het voorspel belangrijker vinden dan mannen, en dat mannen graag wat sneller over willen gaan tot de daad. Communiceren over hoe je wil vrijen is hierop het antwoord!

Afdwalende gedachtes tijdens de seks?

Vrouwen zijn vaak tijdens de vrijpartij nog met andere zaken in hun hoofd bezig; hun gedachtes dwalen hierdoor af. Mannen kunnen hun aandacht wat beter bij de vrijpartij houden; dit maakt het voor hen makkelijker om zich tijdens de solofase (fase net voor het orgasme) op zichzelf te richten. Om klaar te kunnen komen is het belangrijk dat je je kunt richten op jezelf, je eigen lijf en beleving en de remmen los durft te laten. Dit lijkt mannen makkelijker af te gaan; hierdoor komen zij soms makkelijker klaar.

Tenslotte zie je dat vrouwen hun opwinding (ook na een orgasme) langer vasthouden; hierdoor kunnen zij makkelijker meerdere malen klaarkomen. Bij mannen daarentegen zakt de opwinding wat sneller weg.

Seks: liefde versus lust

Je zou je kunnen afvragen in hoeverre mannen seks anders beleven dan vrouwen. Is het zo dat vrouwen gaan voor liefde en mannen voor lust? Uiteraard zijn er hier ook verschillen te vinden. Maar in mijn praktijk zie ik vaak dat vrouwen vooral denken dat mannen seks hebben voor de lust, maar dat mannen graag vrijen voor de liefde!

Seks? Communiceer!

Kortom; er zijn wel degelijk een aantal verschillen! Het is daarom belangrijk dat je met elkaar afstemt wat je prettig vindt, hoe je wil vrijen en hierover goed communiceert.

Yvonne van Baardwijk begeleidt als Thuisseksuoloog mensen met seksuele problemen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht