Slaapproblemen? Doe de challenge!

post afbeelding

Het blijkt uit de slaapenquête van Fonds Psychische Gezondheid dat 61% van de 1.000 mensen die de enquête invulden, langer dan 2 jaar last heeft van slaapproblemen. Reden voor het fonds om een Beter Slapen Challenge te starten. De Slaapchallenge geeft handvatten voor betere nachtrust.

Soorten en oorzaken slaapproblemen

Iedereen heeft andere slaapbehoeften, dus niet iedereen slaapt even lang. Wat vooral belangrijk is, is de kwaliteit van de slaap en of iemand een uitgerust gevoel heeft. Helaas geldt dat voor veel mensen die de enquête niet. Dat is de conclusie van Lidewy Hendriks, psycholoog van Fonds Psychische Gezondheid.

De 49% van de ondervraagden geven aan dat zij last hebben van doorslaapproblemen en 27% inslaapproblemen, de rest heeft andere slaapproblemen. De oorzaken zijn onder andere:

  • Spanning en stress (21%)
  • Veel van hen piekeren (18%)
  • Anderen weten gewoonweg niet waarom ze niet goed slapen
  • 11% is gediagnosticeerd met een psychische aandoening en slaapt daarom niet goed

Voorkom negatieve spiraal

Wat de oorzaak van het slaapprobleem ook is, het is in ieder geval van belang er iets aan te doen. Een ophopend gebrek aan slaap kan andere problemen tot gevolg hebben, waardoor mensen in een negatieve spiraal terecht kunnen komen.

Fonds Psychische Gezondheid hoopt met de challenge veel mensen te kunnen helpen beter te slapen en geeft ook tips voor eventuele vervolgstappen.

Handvatten en opdrachten

De Beter Slapen Challenge start op 9 maart. Tot nu toe hebben al meer dan 5.100 mensen zich aangemeld. De Challenge eindigt op13 maart. Dit is tevens de Internationale Dag van de Slaap. De challenge biedt deelnemers handvatten om beter te leren slapen. Zij krijgen opdrachten om hun slaapplek optimaal in te richten, negatieve gedachten aan te pakken en leren ook beter te ontspannen.

Deelnemen aan de challenge

Aanmelden voor de challenge kan tot en met 8 maart hier.
Vanaf 9 maart kunnen mensen de opdrachten ook op deze site vinden.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Gezonde levensstijl: productiever op het werk

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht