Sletvrees

post afbeelding

Het is het bekende cliché: een man die seks heeft gehad met veel vrouwen is stoer, soms zelfs gewild. Maar een vrouw die het met veel mannen gedaan heeft, is een sloerie of nymfomaan. Waarom eigenlijk? Die vraag stelt documentairemaakster Sunny Bergman in de langverwachte film ‘Sletvrees’.

Documentaire over de seksuele revolutie

In de documentaire ‘Sletvrees’ onderzoekt Sunny Bergman in hoeverre we seksueel bevrijd zijn. We zien in deze prachtige documentaire dat de seksuele revolutie nog niet voltooid is; er is nog veel werk te doen!

Vrouwelijke seksualiteit

In de documentaire interviewt Sunny Bergman willekeurige mensen op straat in Amsterdam, Berlijn en Londen over hun seksleven. Verder praat ze met wetenschappers, seksuologen en pornoactrices. Zij worden geïnterviewd over hun ideeën m.b.t. vrouwelijke seksualiteit. We zien dat de dubbele seksuele moreel diep geworteld is in onze samenleving. Is een vrouw met veel bedpartners nog wel goed ‘relatiemateriaal’? Hoe kunnen vrouwen van seks genieten als ze er voor ‘gestraft’ worden? Vrouwen die genieten van seks, laat staan daar openlijk voor uitkomen worden veelal als ‘verdorven’ afgeschilderd. Uit de film rijst ook het beeld dat het ook vrouwen zelf zijn die de dubbele maatstaf in stand houden door zichzelf voortdurend een bepaalde positie te geven t.o.v. elkaar.

Dubbele moraal over seksualiteit

Sunny Bergmann oordeelt niet, maar laat zien hoe deze dubbele moraal doorwerkt in de seksualiteit van vrouwen en hun zelfbeeld. Ze interviewt hiervoor Seksuoloog Ellen Laan; zij vertelt dat vrouwen over het algemeen minder van seks genieten dan mannen. Ellen Laan is niet erg optimistisch en geeft aan dat we weinig zijn opgeschoten sinds de seksuele revolutie. Vrouwen stellen zich dienstbaar op en zouden meer voor hun eigen seksuele genot moeten opkomen.

‘Sletvrees’ is een (h)eerlijke documentaire over vrouwelijke seksualiteit. Een aanrader!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

Alcohol en seks: een goede combi?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht