Slimme manieren om dagelijks meer te bewegen

post afbeelding

Hoeveel beweeg jij precies op een dag? En hoeveel van die beweging kun je ‘matig intensief’ noemen? Door een paar slimme aanpassingen in je leven kom je heel gemakkelijk aan wat extra beweging.

Hoeveel moet je bewegen?

Hoeveel je precies beweegt, dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Er zijn mensen die zich er heerlijk bij voelen als zij iedere dag minimaal een half uur hardlopen, doen zij dat niet dan voelen ze zich sloom en suf. Er zijn echter ook genoeg mensen die na een half uur hard te hebben gelopen juist de rest van de dag niets meer waard zijn en zich er allesbehalve heerlijk bij voelen.

De Hartstichting raadt aan om per week minimaal 2,5 uur matig intensief te bewegen. Matig intensief betekent dat je niet per se hard hoeft te gaan lopen sprinten, maar ook dat op je gemak naar de koffiemachine naar het werk wandelen, onderweg een paar keer stoppend om een praatje te maken met collega’s niet onder beweging valt.

De makkelijkste manier om aan deze 2,5 uur te komen, is voor veel mensen door een sport uit te oefenen. Vaak doe je dit ongeveer twee keer per week, en heb je je beweging op die manier binnen. Lang niet iedereen heeft hier echter tijd voor, en dan heb je ook nog eens veel mensen die gewoon simpelweg niet van sporten houden. Ook zij kunnen echter best aan die 2,5 uur matig intensieve beweging komen, als ze dit op een slimme manier met hun leven verweven.

Verruil de auto door de fiets

De makkelijkste manier om meer te gaan bewegen, is door alles dat je normaal met de auto doet nu met de fiets te gaan doen. Zeker als je dan een beetje stevig doortrapt ben je goed bezig. Door voortaan niet met de auto, maar met de fiets naar je werk te gaan is de kans groot dat je een heel eind in de richting van die 2,5 uur komt.

Woon je net iets te ver weg om met de fiets te gaan, zodat het je wel erg veel extra reistijd oplevert? Of zie je op tegen de dagen waarop het hard waait, en je bekaf op je werk aankomt omdat je wind tegen had? Dan kun je altijd nog een elektrische fiets overwegen. Hiermee beweeg je weliswaar minder intensief dan op een reguliere fiets, maar altijd nog meer dan wanneer je de auto zou pakken. Alle kleine beetjes helpen! Je kunt er ook voor kiezen om de ondersteuning die deze fiets je kan leveren alleen aan te zetten bij wind tegen of wanneer je een keertje te laat dreigt te komen, en de rest van de tijd wel zelf te trappen. Zonde om daar een dure elektrische fiets voor een te schaffen? Verdiep je dan eens in het Fietsplan. De kans is groot dat je ook via jouw werkgever door deze regeling voor een paar euro in de maand een elektrische fiets kan leasen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht