Ja mannen, vrouwen doen óók aan sport!

post afbeelding

Nee, niet nog een blog over waarom je zou moeten bewegen; wat er zo goed aan is. Geen zorgen. Ik schrijf over mijn belevingen, bevindingen, mijn bedrijf. Waarom ik doe wat ik doe en hoe dat dat in zijn werk gaat. Een andere insteek en hopelijk net zo leuk! Voel je vrij om te reageren op alles : )

Eenheidsworst op de atletiekbaan

Tijdens mijn carrière als sprintster was ik er van overtuigd dat de kleding die ik droeg werkelijk schitterend was. Hip, naar de laatste mode in sportland en super functioneel. De laatste trends op de atletiekbaan betekende een wisseling van kleur in de bekende sportkleding merken. Rood in de zomer, blauw in de winter en oranje in het voorjaar en merk A wisselde de kleuren om, zodat we toch nog verschil konden zien. Zo wisselden de kleuren en zo nu en dan een belijning. Maar vooral; iedereen droeg hetzelfde. Eenheidsworst, zoals ik het nu zie.

Niet dat ik altijd een andere pasvorm doorvoer; want goed is goed ten slotte.  Zoiets als; Never change a wining team, maar dan anders.

Afgetraind lijf

In ieder geval kwam ik pas na mijn fanatieke sportcarrière er achter dat de kleding die ik droeg, niet bepaald aantrekkelijk was. Ja, het accentueerde je lichaam en als afgetrainde sporter is dat natuurlijk best een prima plaatje om naar te kijken.

 Van topsport naar fashionland

Ik kwam te werken in de mode en wilde eigenlijk wel graag mijn hobby en werk met elkaar combineren. Mode en sport. Dat zou sportkleding moeten worden. Al snel zag ik in hoe lelijk eigenlijk de kleding voor dames is. Het is gewoon een rip-off van de heren kleding.

Want ja; sport is voor mannen en; oh ja! Vrouwen doen tegenwoordig ook aan sport. Maar ja de merken moeten zich profileren met de topprestaties van met name mannen. Dus vrouwen doen ze erbij. Gelukkig is er inmiddels een kentering en ook de dameskleding wordt beter. Zo hebben we tegenwoordig roze voor de dames. Of eigenlijk; alleen maar roze. Alsof er geen andere kleuren te bedenken zijn en iedere vrouw van roze houdt. Maar goed de eerste stappen waren gezet en ik zie dat er veel veranderd in sportmodeland.

Zo heb ik zelf naast aubergine-paars, nu ook blauw. Helaas was dat niet eerder mogelijk, maar ik ben blij dat er nu een uitbreiding is.

Op naar meer Evou in het sportmodestraatbeeld : ) (als het aan mij ligt : )


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De lustopwekkende pil voor vrouwen komt eraan

Door Redactie GezondTotaal

Waarom wij vrouwen altijd onzeker zijn

Door Anna Roeden

Seks: Verschil tussen man en vrouw?

Door Yvonne van Baardwijk

Je gezondheid verbeteren? There is an app for that!

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht