Stoppen met roken? Elektrische sigaret kan helpen

post afbeelding

Stoppen met roken is een van de meest voorkomende voornemens. Roken is voor veel mensen een hardnekkige verslaving en daar komen ze moeilijk vanaf. Druppels, nicotinepleisters, middelen om de trek tegen te gaan of zelfs professionele hulp zoeken; er zijn een groot aantal manieren om het stoppen van roken te ondersteunen. Want het stoppen met roken is niet eenvoudig, een verslaving afleren is helemaal niet makkelijk. Iets wat de meeste mensen missen is niet perse de nicotine, maar de gewoonte om een sigaret op te steken. Een manier om het stoppen van nicotine roken te ondersteunen, is door het roken van een elektrische sigaret. Na veel onderzoek over de voor- en nadelen wordt over het algemeen gesteld dat als je dankzij het gebruik van de elektrische sigaret ook daadwerkelijk kan stoppen, dan vallen de nadelen van de e-sigaret weg ten opzichte van de winst van het stoppen met roken. Wat is een elektrische sigaret en hoe past deze in de rij van nicotinevervangers?

Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret is een elektrische variant van een normale sigaret. Het is een apparaat wat vloeibare vloeistof verdampt. Het grootste verschil tussen het roken van een normale sigaret en een elektrische sigaret is dat je geen rook inademt, maar waterdamp. Je hebt de keuze uit een vloeistof met of zonder nicotine. De hoeveelheid nicotine bepaal je zelf. Doordat je wel een sigaret kunt opsteken, een elektrische sigaret weliswaar, kan je wel de gewoonte blijven handhaven maar kun je langzaam de hoeveelheid nicotine afbouwen en dus de behoefte.

Stoppen met roken met behulp van nicotinevervangers

Andere manieren om te stoppen met roken kan door behulp van nicotinevervangers. Er zijn 5 verschillende categorieën te noemen op het gebied van nicotinevervangers, namelijk pleisters, tabletten, kauwgom, mondspray of een inhalator. Al deze middelen  helpen je om de nicotinebehoefte af te bouwen. Het gebruik van nicotinevervangers kan de kans vergroten of de  poging om te stoppen met roken succesvol is. Het verschil met nicotine vervangers en een elektrische sigaret is dat je met nicotine vervangers ook de gewoonte moet opgeven. Dat hoeft bij het roken van een elektrische sigaret niet. Je kunt namelijk kiezen voor elektrische sigaret met nicotine vrije vloeistof. Op die manier kan je nog steeds een sigaret roken zonder dat je slechte stoffen inademt. 

Het gebruik van nicotinevervangers

Wil je zelfs ook de gewoonte afleren en helemaal stoppen dan kan je het beste helemaal niet meer roken, ook geen elektrische sigaret. Je kan dan bijvoorbeeld gebruik magen van de nicotine pleister. Deze geeft 24 uur lang nicotine af op het lichaam waardoor je lichaam nog steeds aan een deel van de nicotine behoefte kan voldoen. Ook zorgt de pleister ervoor dat je meer trek krijgt. Hierdoor bouw je  nicotinebehoefte ook langzaam af. Het nadeel is dat mensen pleister kunnen zien. Een ander middel wat helpt om te stoppen met roken is kauwgom. Op moment dat je trek krijgt in een sigaret neem je een kauwgompje. De kauwgom geeft direct nicotine af, waardoor de trek wordt verminderd. Je kan natuurlijk deze middelen ook samen gebruiken voor een nog effectievere behandelmethode en ondersteuning. Met behulp van nicotinevervangers en een elektrische sigaret kan je dus de nicotine behoeftes en gewoontes veranderen. Wil je een elektrische sigaret uitproberen? Laat je dan vooraf goed informeren over de verschillende soorten.  


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips voor het maken van lekkere recepten met veel groente

Door Redactie

De voordelen van groentesappen

Door Redactie

Nachtrust problemen? 12 tips om goed te slapen

Door Gast Blogger

Verzorgingsproducten die je af en toe zou moeten vervangen

Door Redactie

Reageer op dit bericht