Swing it out Zumba!

post afbeelding

Eindelijk heb ik een vorm van ontspanning gevonden waar ik echt blij van word… Zumba!

Door de jaren heen heb ik van alles geprobeerd… Fitness, aerobics, bodypump, yoga, aquajogging… Maar ik kon het allemaal niet volhouden. Reden? De eentonigheid of de instructeur.

Het is ook lastig mij tevreden te krijgen. Ik ben als 9 jarig meisje begonnen op de vooropleiding van het conservatorium. Daar heb ik tot mijn 18e jaar vrijwel dagelijks alle vormen van dans beoefend. Klassiek (jaja inclusief spitzen, en dus heule zere tenen), jazz, moderne dans, folklore, tap… bedenk het maar. Daar is mijn discipline om taken goed uit te voeren er nog net niet ingeslagen ; )

Met harde hand

Wat het nu lastig voor mij maakt om de juiste sportinstructeur te vinden is dat ik op het conservatorium gewend was om les te krijgen met “de harde hand”. Geen gegiechel of ander gedoe maar serious business.

Niet altijd even leuk maar het zorgde er wel voor dat er flink gewerkt werd met het bijbehorende resultaat. Helaas viel mijn droom in duigen in mijn eindexamenjaar… Een zware blessures en de orthopeed gaf aan dat ik helemaal moest stoppen met dans. Pffff als je denkt dat je danseres bent en niets anders kan dan dat moet je wel even schakelen. Na een lange periode van rust mocht ik dan toch weer wat gaan doen…

Meezingfeest

Toen was het erg hip om naar (step)aerobic te gaan. Picture this, een knalroze glimmende broek en daar overheen zo’n glanzende string : ) Ach… muziek en beweging, dat is een goede combinatie toch?

Totdat… de instructrice mee gaat zingen. Waarom? En dan niet lekker jolig ofzo, nee…. Uit volle borst. Ik zit toch niet op een stoel die moet gaan draaien? Nee mensen, ik kom om een les te volgen en nee… Ik vind het niet goed klinken en zeker niet grappig…

Serieus

Ach dan maar eens kijken of ik toch mijn heil niet kan vinden in de sportschool. Daar lopen allemaal serieuze mensen die aan hun lichaam werken. Nou dat is het dus ook niet. Ik vind het te eentonig en je kan jezelf ook te serieus nemen hoor. Lekker in shape is prima maar het oppompen en kijken hoe dik je aders op kunnen zwellen, is dus niets voor mij.

Gevonden!

Maar nu heb ik het gevonden met dank aan mijn vriendin. Zumba lessen in een salsa dansschool.

Sfeer, check!

Goede muziek, check!

Swingende passen, check!

En dan mijn zumba lerares… Die is echt te gek!

Iemand met superveel energie en uitstraling en waardoor je met een glimlach op je hoofd de zwaarste routines afwerkt.. Daarbij is Zumba echt goed voor je conditie en je traint ook nog eens al je spieren.

Eindelijk: inspannend ontspannen!

En… niet onbelangrijk; je mag er flink met je billen schudden en met mijn o.a. Afrikaanse roots (ahum, voer voor een ander blog) is dat best fijn! En dan realiseer je je hoe belangrijk het is dat het plaatje klopt. Dan ga je dus met heel veel plezier je hoofd leegmaken en dat tenminste 2x per week. Dus als ik nu een keer niet kan…dan baal ik!

Mission accomplished: Zumba it is!

Missie geslaagd…. en je beloning daarna is ook zooooo fijn… ; )

zumbagirl


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ga goed voorbereid op fietsvakantie

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Pokémon Go: al gamend je conditie op peil houden

Door Redactie GezondTotaal

Verbeter je gezondheid: ga fietsen

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht

  1. Super gaaf artikel zus!! Ik wil ook wel zo’n voet massage na de les:-)

    Claire 19-10-2013 04:53

Reacties zijn gesloten.