Symposium over seksueel misbruik

post afbeelding

Seksueel misbruik is een actueel thema. Of het nu in de sportwereld is, in de kerk of in de jeugdzorg, of gewoon bij de mensen thuis: seksueel misbruik is overal. Juist daarom is het belangrijk dat zowel de slachtoffers als hun sociale omgeving handvatten krijgen om met de lange termijn effecten van seksueel misbruik om te gaan.

Symposium

Het symposium ‘Wat wél werkt! Seksueel misbruik in sociaal perspectief’ is bedoeld voor hulpverleners die werken met mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, of met familie en vrienden daarvan. Tijdens het symposium ontvangen zij informatie en middelen om hun cliënten nog beter te kunnen helpen.

Gezien de aard en omvang van seksueel misbruik in Nederland kun je met enige zekerheid stellen dat alle hulpverleners te maken hebben met mensen die seksueel misbruikt zijn. Of zij dit nu (willen) weten of niet.

Lezing ‘Sociaal Panorama’

Tijdens het symposium zal Lucas Derks, ontwikkelaar van het ‘Sociaal panorama’ dat een onderdeel van ‘Mental Space Psychology’ (een nieuwe stroming in psychologieland), een lezing geven over de plaats van de dader in het sociaal panorama van het slachtoffer. Daarnaast zijn er workshops van topprofessionals uit de vaktherapie, de psychotherapie en ook uit de meer esoterische hoek.

Meer informatie over symposium

‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ organiseert dit symposium op 1 juli 2017 te Arnhem. Het programma en aanvullende informatie vind je hier.

 


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Sexting: stuur nooit door!

Door Astrid Kremers

Je kind vertelt iets schokkends: de 5 B’s helpen je

Door Ivonne Meeuwsen

Waarom de definitie van seksueel misbruik ertoe doet

Door Ivonne Meeuwsen

Reageer op dit bericht