TedxMaastricht, the future of health – Alec Malmberg

post afbeelding

Vrouwen met borstkanker

Marco van Beers vertelde zijn verhaal over vrouwen met borstkanker. Zij horen vaak: je ziet er best goed uit, gaat goed met je he? Mensen vragen niet oprecht hoe gaat het je, en luisteren ook niet naar het antwoord en laat staan dat ze het horen. Ze vullen in voor de ander. Hij heeft voor deze patiënten een ketting van speciale stenen ontwikkeld. De stenen nemen een druppel bloed op. Met gebruik van nanotechnologie neemt de steen een kleur aan, die aangeeft hoe iemand zich voelt en hoeveel behandelingen er zijn geweest. Ik hoop dat door kijken, het luisteren en horen verbeterd. De communicatie verbetert en een oprecht open gesprek kan plaatsvinden.

Echt luisteren is van levensbelang voor de zorg

Mevrouw Clarissa Silva hield een indrukwekkend verhaal over haar ervaring met zorg en instanties. En wat vooral vanuit vooroordelen over je hoofd heen wordt gezegd. Je wordt buitenspel geplaatst. Gemakkelijk bepalen anderen wat goed voor je is. Is het geluk dat zij een luisterend oor heeft gevonden? Nee zij heeft vol gehouden totdat iemand haar hoorde! “Haar cirkel van invloed”. En nu stond zij op de rode stip van TedxMaastricht en hield in mijn ogen de beste voordracht. Ze kreeg een staande ovatie. Degenen die goed hebben geluisterd, hebben gehoord hoe je een betere zorgverlener/dokter kan worden.

Luisteren, luisteren, luisteren, horen en er iets mee doen. De zieke medemens wil gehoord worden en dat er een actie op volgt. Daarmee neem je hem serieus. Dat wilt u zelf toch ook? Hoe goed luistert u naar uw medemens?


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Thuis in shape blijven? Volg deze tips!

Door Redactie

Dit zijn de kosten van een cosmetische ingreep

Door Redactie

De gezondheidsvoordelen van CBD olie

Door Redactie

Tips om lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken te verminderen

Door Redactie

Reageer op dit bericht