Tepeltatoeage na borstreconstructie. De Kers op de Taart!

post afbeelding

De kers op de taart. Zo wordt de tepelhoftatoeage na deze operatie meestal gezien. De borst is helemaal af en een periode van onzekerheid, operaties en ziekenhuizen kan vaak worden afgesloten. Daarom is het zo mooi en dankbaar om deze behandeling te kunnen doen!

Wat houdt medische tatoeage in?

Bij medische tatoeage brengt de huidtherapeut met speciale apparatuur pigmentstoffen in de huid. De gekozen pigmentstoffen benaderen de natuurlijke kleur van het tepelhof en de tepel zo goed mogelijk.

Tijdens het aanbrengen van een medische tatoeage worden met kleine naalden pigmentstoffen in de huid aangebracht. Een ‘gewone’ tatoeage blijft permanent zitten terwijl een medische tatoeage vervaagt. Het is dus eigenlijk een semi-permanente tatoeage. De medische tatoeage zal gemiddeld na ongeveer 3 tot 7 jaar bijgewerkt moeten worden. Dit komt omdat we voor een medische tatoeage oplosbare kleurstoffen gebruiken, deze bevatten geen zware (schadelijke) metalen.

Is het pijnlijk en hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dit is afhankelijk van de locatie en de persoon. Medische tatoeages worden meestal in 2 tot 3 keer aangebracht met een tussenperiode van 5 weken.

Wat kunt u verwachten bij de eerste afspraak?

Tijdens de eerste afspraak wordt u naar uw voorgeschiedenis gevraagd. Er worden er foto’s gemaakt en er wordt een allergietest gedaan. De huidtherapeut streeft er naar kleuren te vinden, die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke kleur van het te behandelen gebied liggen. Als de juiste kleur bepaald is, tatoeëert de huidtherapeut een beetje kleurstof in het betreffende gebied, om zo een eventuele allergische reactie uit te lokken.

De tweede behandeling

De volgende afspraak is na minimaal 4 weken. Pas na deze periode is goed te zien of de kleur juist is en of de kleurstof geen allergische reactie geeft. Tijdens de 2e behandeling wordt de gehele tepelhoftatoeage aangebracht. De kleur wordt eventueel aangepast.
Direct na de behandeling is de tatoeage meestal donker. Dit wordt in de loop van de tijd lichter. De behandelde huid wordt afgedekt met een spraypleister of vaseline. Na 5 weken worden eventueel de puntjes op de i gezet en is de tepelhoftatoeage klaar!

Nazorg van het getatoeëerde gebied

De getatoeëerde huid zal aanvoelen en eruit zien als een schaafwond. De huid heeft ongeveer een week nodig om te genezen. De huid zal behandeld worden als een schaafwond, persoonlijke hygiëne is gedurende de genezing van de tatoeage absoluut noodzakelijk en de korstjes die ontstaan mogen er niet afgetrokken worden. Deze vallen er vanzelf af gedurende de genezingsperiode.

Littekens en wenkbrauwen

Ook littekens kunnen ingekleurd worden en zo minder opvallen. Bij een litteken wordt het ongepigmenteerde deel zorgvuldig ingekleurd wordt, waardoor het verschil met de omliggende huid minder zichtbaar wordt.

Wenkbrauwen kunnen ook getekend worden als ze geheel of gedeeltelijk zijn uitgevallen door een huidziekte of door medicijngebruik.

De medische tatoeage is een mooie behandeling binnen de huidtherapie!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Borstoperatie: welke beha en prothese

Door Gast Blogger

Een tepelhof tatoeage: wat is dat precies

Door Judith Doodeman

Zwanger: diverse soorten huidverandering

Door Judith Doodeman

Borstreconstructie: wel of geen eigen tepel

Door Felicia Smits

Reageer op dit bericht