Thee: dorstlessend, ook in de zomer

post afbeelding

Thee vind ik een heerlijke drank die nooit verveelt. Het is gezond en biedt een fijne afwisseling naast het water drinken. Er is onwijs veel keus in theesoorten, bijvoorbeeld zwarte, groene en witte thee. Thee drinken kan trouwens ook prima in de zomer.

Mijn favoriet

Ik ben echt een theeliefhebber. De hele dag door drink ik thee. Mijn favoriet is rooibos, op de een of andere manier verveelt mij deze smaak nooit. De rode kleur van de thee vind ik ook erg aantrekkelijk om te zien. Rooibosthee bevat geen cafeïne. Op een site van een thee merk las ik dat men in Japan gelooft dat rooibos het leven verlengt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!
Wist je trouwens dat rooibos eigenlijk geen ‘echte’ thee is. Het bestaat namelijk niet uit theeblaadjes, het zijn fijngemaakte takjes van een struik.

Theezakjes of losse thee

De meeste thee uit theezakjes vind ik vaak erg flauw smaken. Ik laat de thee heel lang trekken en alsnog smaakt het vlak. Losse thee heeft een vollere smaak dan theezakjes. Rooibos en kaneel hebben samen een warme smaak. Ik gebruik een thee-ei knijper. Super handig. De losse thee bewaar ik in glazen potjes. Dan behoudt het goed zijn smaak. Tip uit ervaring: schrijf op een etiket welke thee erin zit. Na een tijdje ben je dat echt vergeten.

Wit, groen of zwart

Thee wordt gemaakt van blaadjes van de theestruik. Wat is nu eigenlijk witte, groene en zwarte thee? Daar is een heel simpel ezelsbruggetje voor: hoe jonger het theeblad hoe ‘lichter’ de naam. Dus witte thee is gemaakt van de jongste blaadjes. Daarom is witte thee ook relatief duurder.

Populair en verfrissend: muntthee

Op de markt haal je voor een kleine prijs een paar bosjes munt waar je dagen van kunt genieten. In een glas kokend water doe je een paar gewassen takjes munt, eventueel met wat honing erbij. Ik vind het een heel verfrissende drank, ook in de zomer is dit heel lekker.

Eigen gemaakte kaneelthee

Toen de bosjes munt op waren, vroeg ik mij af of je van kaneelstokjes ook thee kon zetten. Ik deed een kaneelstokje in een glas kokendheet water. Helaas bleef het water licht. Toen heb ik een kaneelstokje 10 minuten in een pannetje met 400 ml water gekookt en op die manier lukte het wel. Het water was dieprood gekleurd en het smaakte heerlijk.

Eigenlijk ben ik geen theedrinker

Feitelijk gezien ben ik helemaal geen theedrinker, omdat ik kruidenthee drink. Dit is niet afkomstig van de theeplant. Ik drink kruidenaftreksels die uit gedroogde kruiden bestaan, zoals munt en kaneel.

Welke thee drink jij het liefst?


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Sappen, thee en koffie. Wat is wel en niet gezond

Door Redactie GezondTotaal

Ongekende smaaksensatie: theeproeverij in Antwerpen

Door Chantal Kroese

Reageer op dit bericht