Ongekende smaaksensatie: theeproeverij in Antwerpen

post afbeelding

Telefoon vanuit Antwerpen! Onze distributeur ter plaatse krijgt steeds meer aanvragen vanuit de horeca voor de thee van Beautea. Zij is vooral gespecialiseerd in beauty maar is persoonlijk erg fan en dus betrokken bij onze thee. Hoe kunnen we haar het beste ondersteunen? Dat is voor mij niet lastig. Toen mijn bizzsis Amber en ik zijn gestart met Beautea zagen we het al voor ons. Niks niet high tea; wij gaan het anders doen.

Tea experiece

En zo is de nieuwe tea experience ontstaan, een urban tea. Lekker, stoer en gezond zonder dat het te ‘groen en biologisch’ zou gaan worden. Uiteraard moest dit wel gepaard gaan met verrassende smaakcombinaties.

Omdat ik ook niet overal goed in ben (jaja, ik ben ook realistisch) heb ik Mieke Voshol ingeschakeld. Zij heeft een bedrijf genaamd Blossom Events, werkt met biologische – en streekproducten, maar dan net even anders.

Samen met haar heb ik een proeverij gedaan van onze theesoorten in combinatie met haar gerechten om een goede basis neer te kunnen zetten. Wow, wat een verrassing was dat… Als ik denk aan een brownie denk ik aan alleen maar aan chocolade…. Veeeeel chocolade. Maar ja, de boter en suiker… Die gaan rechtstreeks naar zones op mijn lichaam waar ik het niet wil hebben. Mieke heeft mij een brownie laten proeven met dadel, amandelmeel en pure chocolade en om het stevig te maken gebruikt ze dan bijvoorbeeld courgette…. Hemels zeg!

Wat een eye opener… Het ziet er fantastisch uit en zo smaakt het ook nog! Zo hebben we al onze theesmaken doorgewerkt. Ik heb Oostindische kers geproefd, superlekker in combinatie met de Dazzle me witte thee.

Verboden zones

Kijk… Daar word ik nu blij van! Bij elke theesmaak hebben we nu diverse kleine gerechtjes bedacht en geproefd. Ik ga er van uit dat ze hier in België ook blij van worden. Is weer eens wat anders dan de Vlaamse friet…. Alhoewel… Als ik nou die ‘normale’ brownie niet meer neem kan ik zeker best wel voor zo’n frietje gaan… Toch? Ik ben tenslotte ook maar een mens en wil mijn verboden zones niet teleur stellen. ; )

Mieke in actie tijdens onze theeproeverij:

mieke beautea tea tasting - the beautea company


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Thee: dorstlessend, ook in de zomer

Door Annelon Geluk

Reageer op dit bericht