Thuis blijven wonen, maar wel met alle comfort

post afbeelding

Liep je leeftijd vroeger tot boven de 60 op, dan was het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een ander huis. Senioren kozen er massaal voor om te verkassen naar een aanleunwoning, overwogen een bejaardentehuis of verhuisden naar een woning die specifiek geschikt was voor 65plussers. Tegenwoordig is dat in veel gevallen wel anders. Bejaardentehuizen lijken langzaam maar zeker uit te sterven, en ook verhuizen naar een aanleunwoning of andere specifieke woonruimte voor senioren is in veel gevallen niet meer aan de orde van de dag. Gewoon thuis blijven wonen, zo lang mogelijk, is het nieuwe motto.

We blijven steeds langer jong

Als mensen iets zijn geworden in de afgelopen paar decennia, dan is het wel jonger. Niet letterlijk, uiteraard, de mens wordt namelijk steeds ouder, maar wel in gedrag. Was je vroeger zodra je de 50 aantikte toch echt wel op leeftijd, doe je tegenwoordig nog helemaal mee, en voelt het misschien zelfs alsof je in de bloei van je leven bent. En waar vroeger het pensioen een teken was om het rustiger aan te gaan doen, zijn de senioren van nu actiever dan ooit. Veel gepensioneerden nemen volop de tijd om de dingen te doen waar zij eerder niet aan toekwamen. Sportclubjes, fietstochten, verre vakanties en volop genieten van het leven.

Een leuke manier om te zien hoe de manier waarop senioren eruitzien en in het leven staan veranderd is in de afgelopen decennia, is eens te kijken naar hoe jouw opa en oma eruitzagen toen je jong was. Waarschijnlijk behoorlijk oud, en niet al te flitsend. Vergelijk dat nu eens met hoe jouw ouders zich gedragen op deze leeftijd. De kans is groot dat je flinke verschillen ziet. Trek de lijn vervolgens door naar jezelf, als je die leeftijd al hebt, en het zal lijken alsof er twintig jaar of meer leeftijdsverschil tussen jullie zit.

Lekker in het eigen huis blijven

Met senioren die meer dan ooit middenin het leven staan, zijn ook de woonwensen veranderd. De behoefte om samen met andere senioren op een plek te wonen neemt steeds verder af. Welnee, gewoon in de normale wijk blijven, en liefst in de eigen woning. Deze moet dan vaak wel een beetje worden aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners. Een traplift laten plaatsen is helemaal niet raar, en gelukkig ook niet al te duur. De traplift prijzen maken het mogelijk deze hindernis in de woning op een comfortabele manier op te lossen. Of kijk eens naar een traplift tweedehands, dan zijn de prijzen nog een heel stuk lager. Door te kiezen voor dit soort slimme oplossingen wordt het meer en meer mogelijk om te blijven wonen op de plek waar men dat wil, maar dan wel met alle mogelijke comfort die de leeftijd op den duur gaat verlangen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ook in een gezonde levensstijl past een stukje gebak 

Door Redactie

Hoe mediteren kan helpen bij ontspanning

Door Redactie

Verschillen tussen Indica, Sativa en Hybride wietzaden

Door Redactie

Zo verklein je de kans op een griepje

Door Redactie

Reageer op dit bericht