Thuis in shape blijven? Volg deze tips!

post afbeelding

Onderzoekers hebben vastgesteld dat veel mensen sinds de intrede van corona – en met alle gevolgen van dien – ongezonder zijn gaan leven. Dat is natuurlijk niet gek, omdat we al een tijdje ietwat beperkt zijn in onze mogelijkheden om te bewegen. We kennen echter allemaal het belang van een goede gezondheid. Ben je benieuwd wat je kunt doen om thuis in shape te blijven? In dit artikel geef ik je een aantal tips!

Sportschool of sportclub gesloten? Sport dan thuis!

De sportscholen mogen op het moment van schrijven dan nog gesloten zijn en sporten in teamverband zit er voor veel mensen niet in, maar dat is geen reden om niet te sporten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om thuis te gaan sporten. Op het internet zijn tientallen oefeningen te vinden die je kunnen helpen om fit te blijven en waarbij je bovendien geen benodigdheden nodig hebt. Je kunt denken aan planks, squats, push-ups, sit-ups of mountain climbers. 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf fitnessapparatuur in huis te halen. Een ideaal apparaat is bijvoorbeeld de crosstrainer of deze ideale hometrainer voor cardiotraining. Sporten op zowel de crosstrainer als de hometrainer is super gemakkelijk en met een workout verbrand je bovendien snel een hoop calorieën.

Ga naar buiten en maak een wandeling

Dagelijks 10.000 stappen zetten: je hebt vast wel eens gehoord hoe belangrijk het is. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo goed voor je is. Het zal je misschien verbazen, maar wandelen is een enorm effectieve manier om calorieën te verbranden. Daarnaast werk je aan de gezondheid en de conditie van je hart. Een stevige wandeling is bovendien goed voor je mentale gezondheid. Je kunt je zinnen even verzetten en je focussen op iets anders. 

Het belang van goede voeding

We kennen allemaal het belang van de juiste voeding, maar juist nu we massaal thuis zitten ligt de verleiding om ongezond te snacken altijd op de loer. De oplossing hiervoor is eenvoudig (en misschien een beetje flauw, maar het werkt wel): zorg ervoor dat je geen slecht voedsel in huis haalt of doe dit bijvoorbeeld alleen in het weekend. Probeer doordeweeks zo gezond mogelijk te eten en haal bijvoorbeeld wat gezonde snacks in huis. Denk bijvoorbeeld aan snoepgroenten als komkommer, tomaatjes of kleine paprikaatjes. Lekker én gezond!

Ben je op zoek naar meer tips om thuis in shape te blijven of zoek je de juiste fitnessapparatuur om thuis aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje op www.tunturi.com/nl/.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht