Thuis wonen op ouderlijke leeftijd

post afbeelding

Vaak vinden ouderen het heerlijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Ze zijn immers vaak in het huis opgegroeid, hebben kinderen daar grootgebracht en hebben hier vaak fijne herinneringen. Reden genoeg om zo lang mogelijk hier te blijven wonen. Sommige huizen zijn gelijkvloers en zijn ideaal voor ouderen waar beperkingen optreden, maar er zijn ook veel huizen met trappen. Op den duur wordt het lastig om nog goed te functioneren in het huis, want als de slaapkamer boven is, is het straks niet mogelijk meer om dagelijks de trap te nemen. Je kunt hiervoor een aantal oplossingen bedenken en deze lees je hieronder!

Traplift

Wist je dat traplopen een van de meest voorkomende oorzaken is val een val? Een val zit in een klein hoekje, maar kan voor grote problemen zorgen. Zeker op oudere leeftijd, genezen wonden en botten niet meer zoals in de jongere jaren. Niks aan te doen, maar je kunt dit ook voorkomen door een traplift in huis te nemen. Een traplift is een stoel dat wordt voortbewogen door een elektromotor over een rail die bevestigd is aan de trap. Deze traplift heeft als groot voordeel dat je weinig kracht nodig hebt om naar boven te komen. De traplift is hierin de uitkomst om nog zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Deze kun je monteren aan je trap, waardoor je ook je boodschappen en/of andere spullen gemakkelijk naar boven kunt vervoeren. Deze lift zorgt voor een stukje onafhankelijkheid van de persoon in kwestie en is een investering dat zich zeker in de resterende jaren zal uitbetalen. Je kunt een traplift kopen, maar ook een traplift huren.

Opties voor het ouderlijk huis

Zoals je hierboven al kunt lezen, is de traplift de ideale oplossing om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Voor veel ouderen en ook mensen met een beperking is dit een grote wens. Momenteel vindt er een ontwikkeling plaats waarbij mensen worden gestimuleerd om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Het is daarom belangrijk dat je op tijd gaat nadenken waar je woont en of dit ook nog geschikt is voor in de toekomst. Niks is zo vervelend dat het moment daar is dat je wordt beperkt in je werkzaamheden en dan nog op zoek moet naar aanpassingen in het huis en/of verhuizen. Daarnaast kun je met weinig budget de meest urgente aanpassingen doorvoeren in het huis. Je kunt de doucheruimte aanpassen door hier beugels of handgrepen te monteren, een veilige vloer en een instapbad. Daarnaast kan er ook worden gedacht aan het verwijderen van drempels, een verstelbare keuken en het kopen van een sta-op stoel. Kortom: Genoeg mogelijkheden om zo lang mogelijk in het ouderlijk huis te blijven wonen. Plan en regel dit wel op tijd om vervelende ongemakken hierin te voorkomen.

Gelijkvloers

Woon je momenteel in een huis vol trappen en zie je geen mogelijkheid meer om hier te blijven wonen? Dit blijft moeilijk, maar er zijn genoeg opties waar je kunt komen. Je kunt naar een verpleeghuis, waarbij je alle liefde en zorg krijgt die je nodig hebt om alle resterende jaren fijn door te komen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in een appartement met gelijke voeren te wonen. Ook wel zogeheten ouderen flats. Hierin kun je verschillende woningen vinden met alle aangepaste mogelijkheden die je nodig hebt zodat je in geval van nood altijd hulp kunt krijgen. Daarnaast ook gezellig om met mede ouderen spelletjes avonden bij te wonen en gezellig koffie te drinken. Zo is er altijd iemand om je heen!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Overstappen van zorgverzekering, waar moet je op letten?

Door Redactie

Zo kan dropshipping helpen bij het verlagen van stress

Door Redactie

Mobiliteit & gezondheid bij senioren: dit zijn de meest voorkomende gezondheidsklachten

Door Redactie

Last van netvliesloslating?

Door Redactie

Reageer op dit bericht